Algemeen

Volleybalvereniging WEVO‘70 bestaat vijftig jaar

WEERSELO - Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Weerselose volleybalvereniging is opgericht. Vanwege dit geweldige jubileum zou er een groot feest georganiseerd worden, maar helaas door COVID-19 moest alles afgelast worden. Het enige wat nog wel door gaat is de verkoop van nieuwe T-shirts door WEVO zelf bekostigd. Er is een jubileumcommissie, die de festiviteiten voorbereid en organiseert.

In de jubileumcommissie zitten: Richard Snoek, Saskia Stevelink, Daniek Scholten, Carine Elferink, Eline Banierink, Ingrid Meekenkamp en Sofie Ensink. Soms ligt een naam zo voor de hand dat het bijna weer origineel is om deze te gebruiken. Alle complimenten aan de leden van het eerste uur die besloten dat de naam van hun geesteskind, de Weerselose volleybalvereniging opgericht in 1970, werd: Wevo’70. Hoewel het volleybal direct na de tweede wereldoorlog voorzichtig maar steeds meer zijn intrede deed in Nederland, is het bepaald niet gek dat Weerselo er tot 1970 op moest wachten. Sterker nog: het was een staaltje van alert reageren wat de initiatiefneemster Hannie Evelo en haar companen Siegfried Voost en Herman Kloppers deden.

Pas in 1969 namelijk mocht de Weerselose bevolking haar eigen sportzaal begroeten, als onderdeel van het gemeenschapscentrum ’t Trefpunt. Een demonstratiewedstrijd volleybal deed menig hart sneller kloppen. In de eerste officiële bestuursvergadering van 1971 werd voor de naam Wevo’70 gekozen. In dat jaar werd de club ook officieel aangemeld bij de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Toen vervolgens het clubtenue werd bepaald op groen shirt en witte broek, kon de pret beginnen. Nu, vijftig jaar na de oprichting, is het nog steeds een bloeiende vereniging met ruim tweehonderd leden. “Het jubileum wordt gevierd met de eerste competitie speelronde op 18 en 19 september in het Trefpunt voor alle teams. We hebben een jubileumshirt laten maken. Deze is te koop voor iedereen, zowel leden als diegene die WEVO een warm hart toedraagt. De prijs van het shirt is twintig euro. We staan in Het Trefpunt op vrijdag 18 september vanaf 18.00 uur en zaterdag 19 september de hele dag tot 17.00 uur. Voor de rest is alles afgelast. Als er geen corona was geweest was er een groot feest georganiseerd met o.a. beachtoernooi, zeskamp voor kinderen, clinique, jeugd interland en een volleybalspeeltuin. Hopelijk komt er nog een gelegenheid om nog aandacht te schenken aan dit jubileum”, aldus de jubileumcommissie.

Meer informatie over Wevo’70 en haar historie is te vinden op de website, www.wevo70.nl.

 

Ine Flinkers