Algemeen

Voorbereiding eerste heilige communie, anders dan anders

OOTMARSUM/AGELO - De kinderen van groep 4 en 5 van basisschool de Meander uit Ootmarsum en basisschool ’n Baoken uit Agelo doen op zondag 20 juni hun eerste heilige communie. Ja, ook groep 5 neemt dit jaar deel aan dit initiatiesacrament, omdat de eerste heilige communie in 2020 vanwege corona geen doorgang kon vinden. Ook dit jaar spelen de coronamaatregelen de bezoekers aan de vieringen nog parten, want alleen genodigden zijn welkom tijdens de vieringen en ook de voorbereiding is aangepast.

CliniClowns is goed doel

Ook dit jaar sparen de communicantjes voor een goed doel, en wel voor de CliniClowns. Speciaal opgeleide clowns zorgen met afleiding en plezier dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie hun zorgen even kunnen vergeten. De voorlichting daarover werd dit jaar niet gegeven door een medewerker van de CliniClowns, maar door de eigen leerkrachten. Op ‘n Baoken werd verteld over hun werk, het schoollied ‘Aan de slag, aan de slag voor een lach’ werd gezongen en een filmpje werd bekeken. Er moest goed worden opgelet want tot slot werd de quiz ‘Neusje op, neusje af’ gespeeld. De winnaars, Lot Plas en Alina Lansink, wonnen een clownsneus en ballon. De kinderen kregen nog informatie over de CliniClowns, het schoollied en een leuke kleurplaat mee naar huis. 

Bakkerijbezoek

Ook het gebruikelijke bakkerijbezoek ging dit jaar niet door. In plaats daarvan werd koekjesdeeg bezorgd op de beide scholen en konden de kinderen daarvan koekjes bakken. Ze smaakten heerlijk. Via schooltv werd gekeken naar een uitzending van Klokhuis over het werk van de bakker.

Broodmaaltijd

Op woensdag 9 juni werd voor groep 3, 4, 5 de broodmaaltijd gehouden. Ieder kind had in de week daarvoor een lootje getrokken met daarop een naam. Het was de bedoeling dat ze voor een ander kind in de groep een lekker, gezond lunchpakket bereidden. En dit luchpakket mocht iets ‘deftiger’ zijn dan de ‘normale’ lunchtrommeltjes. Iedereen had er enorm veel aandacht aan besteed en de kinderen zagen er erg naar uit. Lekkere fruitspiesjes, wraps, broodjes, gekookte eitjes en mini-gehaktballetjes kwamen tevoorschijn. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!