Algemeen

Vriendinnenuitje met wensambulance

DENEKAMP / OOTMARSUM - Het was de vroege zondagochtend van 11 juli toen in Tubbergen de drie vriendinnen Annie, Minie en Marie vol verwachting stonden te wachten op wat de dag hen brengen zou. De bewoonsters van de aanleunwoningen van de Eeshof hadden de grote wens om nog één keer samen op pad te gaan nu een van hen ernstig ziek is.

Op naar Fryslân

Rond de klok van negenen was het dan zover, de imposante Twentse wensambulance kwam voorrijden. Het speciale vervoer was geregeld vanuit Denekamp. Uiteraard warden de dames deze dag vergezeld door een privé chauffeur. Eenmaal klaar voor vertrek zette chauffeur Henry koers richting het hoge noorden. De eerste bestemming was in Friesland.

Herinneringen ophalen

Het gezelschap werd warm onthaald in Friesland. De eigenaar van Allingawier Aldfaers (grootvaders erf) voelde zich dusdanig vereerd dat zijn locatie was uitgekozen voor het bijzondere bezoek met de wensambulance dat hij de vriendinnen uit het Eeshof koffie en appeltaart aanbood. 

Na deze lekkernij was het tijd om het museum te bezoeken. Het museum bestond uit een boerderij, schilderswerkplaats, smederij, schoenmakerij, brandweerhuis en een kerkje met veel oudheden uit vervlogen tijden. In dit museum werden door de dames vele herinneringen uit hun kindertijd opgehaald.

Met strandrolstoelen pootjebaden aan zee

Na het gezellige bezoek aan Friesland werd de tocht via de Afsluitdijk voortgezet richting de Noordzeekust. Maar niet voordat er aan het eind van de afsluitdijk een stop werd ingelast om het uitzicht over het meer en de zee te bewonderen.

Na de tussenstop werd de reis vervolgd richting Noordwijk aan Zee. Hier aangekomen werd de wensambulance verruild door de al gereedstaande strandrolstoelen. De weersgoden waren de Tubbergse vriendinnengroep gunstig gezind waardoor het goed toeven was op het terras van de strandtent. Onder het genot van een kop koffie genoten de dames, met de zon op hun bolletje, van het prachtige uitzicht op zee.

Uiteindelijk moest de zee ook van dichtbij worden aanschouwd. Dit rit met de strandrolstoelen over het zand richting de zee was al een hele belevenis op zich. Aangekomen bij het zeewater ging de 92-jarige Annie samen met chauffeur Henry en de verzorgende van de Thuiszorg met de blote voeten in het water. Door de aangename temperatuur van het zeewater was het heerlijk pootjebaden. “Geweldig!”, aldus Annie.

Onvergetelijke ervaring

Na alle activiteiten werd de dag afgesloten met een lekker patatje. Vervolgens ving de terugreis richting Tubbergen aan, waar de dames om 21.00 uur moe maar voldaan aankwamen. Annie, Minie en Marie blikken enthousiast terug op de gezellige dag uit: “Wat hebben we een geweldige, onvergetelijke dag gehad samen met onze chauffeur Henry en vrijwilligster Ine. Om nooit meer te vergeten. Nogmaals onze hartelijke dank, we hebben er geen woorden voor, zo mooi, dat jullie dit voor ons mogelijk hebben gemaakt”.