Algemeen

Stichting Oost Europa Dinkelland

Vrijdag gaan de goederen naar Oekraïne en wordt het inzamelpunt gesloten

File bij de laatste inzameling

De vrijwilligers waren met acht personen bezig om de laatste inzameling te verwerken. En dat was nodig ook. Vele Denekampers maakten nog gebruik van de laatste mogelijkheid om hun bedden, kleding en andere materialen te doneren voor het nog steeds in oorlog verkerende Oekraïne. De auto’s met aanhangers stonden soms met vier of vijf tegelijk bij de containers om hun spullen te brengen. Het was keihard werken voor de inpakdames. Ook de oplegger die als opslag dient begint al behoorlijk vol te lopen. Stapels bedden, matrassen en ledikanten werden gebracht. Maar ook klein materiaal zoals speelgoed, rollators en fietsen werden gebracht.  

Het nieuws over de oorlog is wat op de achtergrond geraakt maar op het moment van schrijven van dit artikel was Kyiv alweer opgeschrikte door een serie raketaanvallen. Net als vorig jaar probeert het Russische leger de stroomvoorzieningen in Oekraïne te verstoren.

Inzamelpunt gesloten

De inzameling is stopgezet door de regelgeving in Oekraïne en het is onduidelijk of en wanneer er weer humanitaire goederen gestuurd mogen worden. Voorlopig zijn de inmiddels zo bekende reclamedoeken aan de bouwhekken verwijdert door de vrijwilligers van de Stichting Oost Europa Dinkelland. Daarmee is een einde gekomen aan een tijdperk ‘humanitaire hulp uit Denekamp aan Oekraïne’. De vrijwilligers zijn niet blij met de actie uit het land waarvoor zij zich twee jaar lang in het zweet hebben gewerkt. Wellicht komt er in de nabije toekomst verandering in deze situatie en kan er opnieuw ingezameld worden. Daarover komt dan informatie op de website, via Facebook en uiteraard in Dinkelland Visie.  

Heeft u vragen, bel Jan Molenaar via tel. 0654335049.