Algemeen

Vrouwen van Buiten negentig jaar

AGELO - Het was feest bij Café Restaurant Rouwers op donderdag 16 september jl. De ‘Vrouwen van Buiten’ vierden in Agelo het 90-jarige bestaan van hun Damesclubavond. In januari van dit jaar was het maar liefst negentig jaar geleden dat deze damesvereniging werd opgericht.

Foto: v.l.n.r.: Annie Tijink, Lies Luft en Ria Steghuis

Mogelijkheid tot samenkomst vrouwen

In de beginjaren was het een mogelijkheid voor vrouwen om samen te komen en leuke dingen te doen. Tevens waren er leerzame activiteiten.

Er werd gepraat over maatschappelijke belangrijke thema’s en er werd voorlichting gegeven over voeding, kleding, gezondheid en kinderopvoeding.

Van voorlichting slacht tot het maken van tapas

Eigenlijk is dat nog wel zo, alleen in een wat andere vorm. Waar vroeger bijvoorbeeld voorlichting was over de slacht wordt nu tapas gemaakt. Een reisje met de bus en een fietstocht zijn nu ook onderdeel de activiteiten. Het jaar wordt door de vereniging traditioneel afgesloten met een gezellige kerstviering.

De leden zijn vrij om deel te nemen aan alle georganiseerde activiteiten, al is een zo groot mogelijke opkomst wel fijn natuurlijk. Vrouwen van Buiten hoopt dat de vereniging op deze manier nog vele fijne jaren voor de boeg heeft.