Algemeen

Waar in Twente begeeft zich die grote maffiabaas?

TWENTE - Wéér de deuren moeten sluiten door de lockdown en geen omzet draaien. Het drijft menig horeca-ondernemer tot wanhoop. Pim Naafs van eetcafé ’t Raedthuys uit Losser wil niet bij de pakken neer zitten. Hij trommelde vier collega-ondernemers bijeen om te kijken hoe ze deze tijd samen door kunnen komen. 

De Drive Dine Escape was geboren: rijden via een mooie route in Twente langs vijf verschillende eetgelegenheden. Tot zover niets nieuws onder de zon, maar wel dat de auto van de deelnemers tot escaperoom wordt omgetoverd. Hoe gaat het in z’n werk? De deelnemers starten in hun eigen auto bij Pelle’s eetcafé in Deurningen. Daar krijgen ze een tasje met benodigdheden mee en een link voor op de telefoon. Daar begint de speurtocht naar één van ’s werelds grootste maffiabazen die ondergedoken zit in Twente. Bij elke zaak (naast ’t Raedthuys en Pelle’s  zijn dat De Wal in Ootmarsum, Marcook’s in Enschede en MelkBeernke in Denekamp) krijgen de speurders een opdracht met als beloning een deel van de postcode waar de maffiabaas zit en de betreffende gang van het diner. “Zonder code geen eten,” lacht Pim, “Ja, uiteindelijk krijgt iedereen wel zijn gerecht, maar het is de vraag hoe laat.”

Seizoenbedrijf

Pim is er blij mee dat hij samen met de andere zaken zijn klanten toch nog iets kan bieden: “We hadden sowieso altijd wel goed onderling contact en dan heb je het er automatisch over wat iedereen doet om deze tijd door te komen. Kijk, afhalen en bezorgen doen we met liefde, maar we merken ook dat die markt verzadigd raakt. Dan moet je iets anders bedenken, ook buiten Losser.” Ziet hij het nog zitten? “Dat wel, we moeten proberen de tijd door te komen en daar doorheen te kijken. Het belangrijkste is om het negatieve van je af te zetten. Dat doe ik door op sommige dagen niet met de zaak bezig te zijn. En soms gaan we met het personeel aan de slag. Over een paar maanden staan we weer in korte broek op het terras. Daar kijk ik naar uit. Misschien worden we wel een seizoenbedrijf.”

Tickets voor de Drive Dine Escape kunnen geboekt worden voor 7, 8 en 9 januari en 14, 15 en 16 januari via https://shop.mijnetickets.nl/uit-in-twente. Bij succes wordt het verlengd.