Algemeen

Vrijwilligersplatform Denekamp

Wie heeft er klusjes voor ons?

DENEKAMP - Het begint langzamerhand bekend te worden dat het vrijwilligersplatform Denekamp ’Handen uit de mouw’ kleine klusjes kan doen voor wie dit zelf niet (meer) kan. Met name eenvoudig onderhoud aan tuintjes wordt steeds meer gevraagd. Daarvoor zijn meer mensen met groene vingers nodig die dit willen en kunnen doen. Meld je aan bij deze club als je groene vingers hebt. 

De club vrijwilligers genaamd ‘Handen uit de mouw’ is gericht op hulpverlening aan inwoners van Denekamp. De vijfentwintig dames en heren die deze club vormen ,hebben gezamenlijk een veelheid aan kwaliteiten om in te zetten voor incidentele klusjes.

De eerste klusjes zijn al gedaan door een aantal vrijwilligers die assistentie verleenden bij het opruimen van een schuurtje en wat onderhoud aan wat tuintjes. Met enig regelmaat is er ook bij Gerardus Majella behoefte aan hulp bij wandeltochtjes met mensen in een rolstoel.

”We helpen die gevallen waar men zelf niet in staat is om een klusje te doen of om het te laten doen door betaalde krachten. Maar ook zaken die het algemeen belang dienen zoals het opruimen van zwerfafval. Je kunt hierbij denken aan het meedoen aan de Landelijke Opschoondag, die onder andere is bedoeld voor het verzamelen van zwerfvuil. Nu wordt er hard gewerkt aan de kerstverlichting die in het centrum van ons dorp de kerstsfeer moet verhogen. De armaturen worden ontdaan van de oude versleten verlichting. Vele handen maken licht werk en dat mag ook wel met ruim tweehonderd ty-ribs per armatuur”, aldus het vrijwilligersplatform.

Hulp nodig? Benader een van onderstaande personen of mail: handenuitdemouw@outlook.com.

Ben je ook geïnteresseerd om mee te doen met deze club? Of wil je graag eerst meer duidelijkheid. Neem contact op met: Charles Brummelhuis (aanmelden in de winkel kan natuurlijk ook), Gerard Schulte, Meinte Hoekstra of Karin Snijders (namen SWTD).