Algemeen

Wie zijn de mensen op de foto?

OOTMARSUM - Een aantal parochianen stuitten in de kapel van het klooster in Ootmarsum op een verrassende vondst. Onder het beeld van de heilige Judas Thaddeus vonden ze een gezinsfoto en een briefje dat helaas bijna niet te lezen is. Henk Eertman, Harrie Munsterhuis, Herman Bossink, Gerard Groener, Jan Bank en Hans Bolscher staan voor een raadsel, maar willen dit graag opgelost zien.

Daarom hopen ze dat mensen kunnen helpen, die iets herkennen of weten dat deze foto en het briefje onder dit beeld zijn gelegd.
In overleg met de Zusters van Amersfoort en huidig eigenaar Gerard Kosse is dit zestal bezig geweest om een deel van de heilige beelden uit de kapel te verhuizen naar de Rooms-Katholieke kerk. “Bij het verplaatsten van het loodzware beeld van de heilige Judas Thaddeus, dat hoog aan de muur op een sokkel stond, kwam een briefje en een gezinsfoto tevoorschijn. Het briefje is jammer genoeg zeer moeilijk te lezen. Het is wel duidelijk dat het om een bede aan de heilige Judas Thaddeus gaat, waarin verzocht wordt om goed voor de zusters van de congregatie te zorgen”, laten deze zes parochianen weten.
De kapel is op 19 maart 1938 (op het feest van de heilige Sint Joseph) ingewijd en in gebruik genomen. Voor die tijd is dus de gezinsfoto met de bede onder het beeld geplaatst. “De foto is gemaakt door fotograaf C.G. Klompjan uit Almelo, die destijds zijn studio had aan de Grotestraat 201. Dat spoor ben ik na gegaan, maar dat loopt helaas dood”, vertelt Hans Bolscher. “Wij zijn uiteraard heel erg benieuwd welk gezin op de foto staat. We hopen dat mensen ons door deze oproep kunnen helpen om de identiteit van deze familie te achterhalen.“


Reacties kunnen gemaild worden naar info@bmsootmarsum.nl.