Algemeen

Woensdag 29 september a.s.:
Derde lezing Museum Natura Docet: ‘Eric of het groot fossielenkabinet: soortrijkdom in dinotijd’

DENEKAMP - Woensdag 29 september a.s. verzorgt de eigen conservator van Museum Natura Docet , dr. Eric Mulder, een lezing die hij zelf als titel meegaf: ‘Eric of het groot fossielenkabinet; soortrijkdom in dinotijd’. Waarschijnlijk herkent menigeen in die titel een variant op een bekend boek van de reeds in 1971 overleden bekende schrijver Godfried Bomans, namelijk ‘Eric of Het klein insectenboek’. Van dit boek verscheen in 2013 zelfs de 60e druk, terwijl het ook is verfilmd.

Ook zal het niet gaan over  het eindeloos aanblijven van het huidige demissionaire kabinet…Waarom Eric Mulder de link heeft gelegd met naar de titel van het boek van Godfried Bomans zal hij ongetwijfeld uit de d(b)oeken doen tijdens deze avond. De lezing is de derde in de  reeks van zeven lezingen die het museum organiseert gedurende de laatste maanden, waarin de expositie ‘Dinosaurus!? nog te bezoeken is. Deze verlengde openstelling duurt nog tot 1 november a.s.. De lezingenreeks werd begonnen met een voordracht door dr. Anne schulp, terwijl lezing nummer 2 vanavond plaats vindt. Die wordt verzorgd door Jimmy de Rooij, Msc. en heeft als titel Triceatops. Nog interesse? Deze lezing begint om 19.30 uur, dus…

Eric (Mulder) én het groot ‘dinoboek’ van Natura Docet

Eric Mulder, sinds 1982 conservator van Natura  Docet zal zich in zijn lezing op 29 september a.s.  richten op de soortenrijkdom in de dinotijd. Deze lezing begint eveneens om 19.30 uur, maar de museumdeur gaat reeds open om 18.30 uur. De kosten bedragen €15,-, maar wie een van de eerdere lezingen bezocht betaalt slechts € 4,- , terwijl de passe-partout-houders (bezoeken al zeven lezingen)  natuurlijk gratis naar binnen kunnen. Met Eric aan het woord wordt het uiteraard weer een zeer interessante avond, maar dat zal vanavond ongetwijfeld ook het geval zijn met de lezing door Jimmy de Rooij.

 

Tekst: PBJ/foto ND