Algemeen

ZijActief Rossum-Volthe-Lemselo brengt bezoek aan Erve Meinders

ROSSUM - De dames van ZijActief gingen donderdag 20 juni op de fiets naar Erve Meinders, een zorgboerderij in Tilligte. Ze werden ontvangen met koffie/thee en lekkere eigengemaakte taart in het Koekhoes. Daarna kregen ze een rondleiding over het terrein door een bewoner, een deelneemster van de dagbesteding, en een medewerkster.

Allereerst werd de winkel bezocht waar je allerlei leuke dingen kunt kopen. Daarachter was een ruimte waar deelnemers aan het schilderen waren en aan het diamond painten, kleine kraaltjes werden in een figuur gelegd. Een precisiewerkje.

Daarna gingen de dames naar het woonhuis, waar twaalf personen, mannen en vrouwen, wonen in de leeftijd van 18 tot 42 jaar, Ze zagen een mooie ruime keuken, waar dagelijks gekookt wordt en een mooie woonkamer. Iedereen heeft een eigen slaapkamer. Er zijn plannen om meer appartementen te bouwen. In een ander gebouw werd gewerkt met hout. Ook hier werden de mooiste kunstwerken gemaakt zoals een mannenhandtas waar zes bierflesjes in kunnen en er werden insectenhotels gemaakt. Tot slot gingen de leden naar de manege. Er zijn achttien paarden en pony’s. Elk paard heeft een naam en zijn eigen zadel en toebehoren. Alles zag er keurig verzorgd uit.

Na afloop zijn er verschillende dingen gekocht. De bedoeling was om nog een drankje te nemen, maar buienradar gaf een fikse bui aan en daarom zijn de dames snel weer richting Rossum gegaan, waar de meesten droog zijn aangekomen. De dames waren onder de indruk van Erve Meinders.

ZijActief begint weer in september en dan komt Charles Brummelhuis de avond muzikaal verzorgen. Allemaal een fijne vakantie!