Algemeen

Zoeke-carnaval weer met eigen gala-zitting

Zaterdagavond 8 februari a.s. wordt in De Mare weer de jaarlijkse galavoorstelling van het Zoeke-carnaval georganiseerd. Vorig jaar werd van dat laatste al het 44e bestaansjaar gevierd en werd de historie in de Dinkelland Visie uitgebreid belicht. Tot die historie behoort ook het eigen galafeest sinds vorig jaar in De Mare. 

Daarvoor werd dat georganiseerd in Restaurant De Zoeke, maar én de nieuwe bestemming tot Bistro-Restaurant De Zoeke én de geweldige belangstelling inmiddels voor het carnaval in Noord Deurningen hebben geleid tot de verhuizing van het jaarlijkse Zoeke-carnaval naar de veel grotere ruimte in De Mare. Noodzakelijk, want vorig jaar trok dat Zoeke-gala maar liefst een kleine vierhonderd bezoekers. Het maakt deel uit van het Zoeke-carnavalsweekend, dat begint met de intocht van de eigen carnavalsprins op vrijdag 7 februari, op zaterdag gevolgd door de galazitting en het wordt afgesloten met het totaal-carnaval op zondag 9 februari. In het eigenlijke carnavalsweekend, vrijdag 21 januari, wordt in Noord Deurningen opnieuw een eigen zottenfeest gebouwd met o.m. de optocht en aansluitend een groot carnavalsfeest.

Het Zoekegala-programma zaterdag 8 februari a.s. telt weer een select gezelschap Noord Deurningers aan  uitvoerende artiesten. Dat in deze gemeenschap het ‘boerenprotest’ ook in het galaprogramma aandacht krijgt spreekt in deze agrarische omgeving, maar wel al met het succesvolle mestvergistingsprogramma, voor zich. De Jeugd van ND tekent daarvoor onder de titel ‘Boeren aan de macht’. Gepresenteerd door Alfons Bodde belooft het weer een bruisend avondje te worden met zang, dans, buut en muziek. Onder de artiesten ook weer Renate Stevelink als Heidetoosje, maar ditmaal met een verrassende gast in de buutton en voorts een zangster van het bekende Cantabilé-Vrouwenkoor op de populaire solozangtoer. ….Weer veel lekker amusement zaterdag 8 februari vanaf 20.00 uur in De Mare.

 

PBJ

 

Heidetoosje, maar nu met een verrassende ‘Heidekoosje’?