Algemeen

Zoekebuurt maakt een stukje Denekamp weer schoner en mooier…

DENEKAMP - In het kader van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart is de Zoekebuurt uit Denekamp een ochtend bezig geweest om het nodige zwerfafval uit de omgeving te verwijderen. Regelmatig vinden buurtbewoners allerlei afval, terwijl ze een wandeling door de mooie buurt maken: blikjes, verpakkingen, flesjes, papier e.d.

De Zoekebuurt omvat een groot aantal straten: Lattropperstraat, stukje Nosseltweg, Gravenallee, Lubberdinksweg, stukje Nordhornsestraat, Zoekeweg en de Gravenesweg. Naast bermen en sloten, komt het afval ook terecht in de aangrenzende weides en dus ook in het voer van de koeien, met alle gevolgen van dien. Tevens ontsiert al dit zwerfvuil de landelijke omgeving en zodoende meldde de Zoekebuurt zich bij de gemeente Dinkelland aan voor deelname aan deze Landelijke Opschoondag. De gemeente stelde voor iedereen die mee hielp een opruimset beschikbaar: een reflecterend hesje, een grijper, vuilniszakken en handschoenen. Ook bood de gemeente aan om na afloop op een verzamelplek het afval op te halen.


Met een grote groep buren, waaronder veel kinderen, werd er vol goede moed en enthousiasme rommel verzameld. Soms werden er bijna halsbrekende toeren uitgehaald om uit diepe sloten toch net nog dat ene blikje te kunnen halen. Eén van de buren verloor het evenwicht, waardoor de dag eindigde met een gebroken pols in het gips. Zwerfvuil ophalen voor het goede doel vergt dus soms nogal wat…
Vanwege corona konden de Zoekeburen elkaar al meer dan een jaar niet in groepsverband ontmoeten. Op deze manier konden ze, buiten en in tweetallen, toch nog iets samendoen. De animo om de Zoekebuurt weer een beetje mooier en vooral schoner te maken lijkt goed gelukt; de opbrengst van één ochtend: heel wat vuilniszakken.