Algemeen

Zomerfeest Rossum biedt vermaak voor jong en oud

ROSSUM - Van 5 tot en met 7 juli staat Rossum in het teken van het jaarlijkse Zomerfeest. Met diverse activiteiten zoals een springkussenfestijn en het Truck- & Machinistenspektakel is er voor ieder wat wils. Locatie is de Grotestraat 58.

Vrijdag: start van het feest

Het Zomerfeest in Rossum begint op vrijdag 5 juli. Vanaf 17.00 uur kunnen kinderen de hele avond gratis springen op het springkussenfestijn. Naast het springkussen is er ook een zweefmolen waarvoor een klein bedrag per rit wordt gevraagd.

Van 17.00 tot 20.00 uur is er een bedrijvenuurtje in de tent met live muziek van partyband Heer & Meester. Iedereen is welkom, ook als men geen bedrijf heeft. Om 18.00 uur start de veiling van een ‘vaatje kersen’ ten bate van Scouting Rossum. De opbrengst wordt gebruikt voor nieuwe tenten zodat de kinderen droog kunnen slapen tijdens het kamp. De avond wordt afgesloten met een feest in de tent van 20.00 tot 23.30 uur.

Zaterdag: trucks en plezier

Op zaterdag 6 juli begint de dag om 11.00 uur met de intocht van vrachtwagens voor het Truck- en Machinistenspektakel Twente. Zaterdag en zondag zijn er tientallen vrachtwagens te bewonderen op het feestterrein. Het springkussenfestijn gaat verder van 13.00 tot 21.30 uur. Voor € 5,- kunnen kinderen de hele dag plezier maken. Om 14.30 uur begint de kinderbingo, gevolgd door de bingo voor volwassenen om 16.00 uur.

Op het terrein staat ook een levensgrote sjoelbak, gemaakt door carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver en wagenbouwverenigingen De Keurnmeaiers en De Sjeesköttels. Bezoekers kunnen proberen om iemand op een karretje door het juiste poortje te duwen.

Van 17.30 tot 18.00 uur is de inschrijving voor het vogelschieten. De wedstrijden starten om 18.00 uur voor dames, heren en jeugd. De kosten zijn € 2 ,- voor de jeugd en € 5,- voor volwassenen. 's Avonds is er feest in de tent van 20.00 tot 00.30 uur, compleet met een lichtshow van het Truck- & Machinistenspektakel. Om 21.30 uur begint een groot feest.

Zondag: sport en spektakel

Zondag 7 juli begint sportief met de mountainbiketocht. Van 09.00 tot 10.00 uur kan men zich inschrijven op het feestterrein voor € 5,- per persoon. Om 10.30 uur is de inschrijving voor de tocht met solexen en oude brommers, die om 11.00 uur van start gaat. Ook dit kost € 5,- inclusief versnapering tijdens de tussenstops.

Het springkussenfestijn is open van 12.00 tot 20.00 uur, wederom voor € 5,- per kind voor de hele dag. Kinderen kunnen ook gratis een tattoo laten zetten. Van 14.00 tot 17.00 uur is er een kraanbehendigheidswedstrijd. Kraanmachinisten uit de omgeving strijden om de titel ‘Beste kraanmachinist van Twente’. Opgeven kan via de site van het Oranje Comité Rossum.

Tegelijkertijd organiseert KPJ Rossum activiteiten in de feesttent, waaronder de ‘Crazy Dunker’, waarbij prominente inwoners boven een bak water zitten en bezoekers kunnen proberen hen eraf te gooien. Van 16.00 tot 20.00 uur is de uittocht van het Truck- & Machinistenspektakel. Het hele weekend is de Zonnebloem aanwezig met een stand waar men altijd prijs heeft.

Meer informatie is te vinden op de site van het Oranje Comité Rossum via www.oranjecomiterossum.nl. Opgeven voor het Truck- & Machinistenspektakel of de kraanbehendigheidswedstrijd kan ook via deze site.

Uw reactie