Algemeen

Zonnebloemvakantie afdeling Deurningen in De Lutte

DEURNINGEN - Een midweek lang, van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober, gingen tien inwoners van Deurningen en Hengelo op vakantie naar de Lutte, welke was georganiseerd door de Zonnebloem - afdeling Deurningen. Er was een vast team begeleiders onder wie een verpleegkundige en twee verzorgenden. De vakantie werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van vele lokale ondernemers. 

Op maandag om 13.00 uur werd de groep vanaf het Kerkplein uitgezwaaid. Even later arriveerden zij in groepsaccommodatie ’t Keampke. Daar hadden de vakantiegangers en vrijwilligers een ruime, aangepaste woning met slaapkamers voor twee personen met eigen douche en toilet, een gezellige woonkamer en een mooi terras.

De maanmiddag stond in het teken van kennismaking met de deelnemers uit Hengelo, kamerindeling, gezellig samenzijn en een heerlijke Chinese rijsttafel.

Huifkartocht

Voor de dinsdag stond een rolstoelvriendelijke huifkartocht op het programma; een mooie gelegenheid om op een gezellige en sfeervolle manier te genieten van het prachtige landschap dat De Lutte te bieden heeft. Tijdens de tocht werd er lekker gegeten van de broodjes die ’s morgens al waren gesmeerd en meegenomen.

Emsflower

Rond woensdagmorgen 10.00 uur kwamen vier vrijwilligers van beide afdelingen ‘invliegen’ om het team te versterken voor onder andere het duwen van rolstoelen omdat er veel gelopen moest worden in Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij Emsflower in Emsbüren – Duitsland. Men kon hier genieten van de tropische tuinen, exotische dieren en de vlindertuin waar honderden tropische vlinders rondvliegen.

Verwennerij, spelletjes en muziek

Op donderdag was het tijd voor ontspanning en verwennerij. Nagels werden gelakt en voeten gemasseerd; ook was er de Bingo met prachtige prijzen. De gehele week werd er tussendoor veel gekaart en Rummikub gespeeld.

Twee muzikanten wisten ’s avonds de sfeer er goed in te brengen met hun oud Hollandse meezingliedjes.

Laatste dag en afsluiting met heerlijk diner

En dan is het alweer vrijdag. Iedereen moest ’s morgens vroeg uit de veren want om 10.00 uur moest men al de accommodatie verlaten. Op het programma stond een bezoek aan het Arboretum, echter de regen gooide roet in het eten, maar een bezoek aan tuincentrum Borghuis was een goed alternatief waar men al een voorproefje kon nemen van de kerstsfeer.

Het driegangendiner bij café-restaurant Rouwers in Agelo was een prachtige afsluiter van de week.  

De vakantiegangers waren vol lof over de lieve zorg, aandacht en verwennerijen van alle vrijwilligers. Zij werden bij het afscheid in het zonnetje gezet en ontvingen allen een prachtig boeket bloemen.