Natuur & Milieu

Heemkunde Denekamp houdt lente natuurwandeling op 14 april

DENEKAMP - Na het succes van de natuurwandelingen vorig jaar bij het kanaal Almelo-Nordhorn en het verkennen van het natuurbelevingspad van het Singraven organiseert de werkgroep Natuur van Heemkunde Denekamp ook dit jaar weer een aantal natuurwandelingen. De nadruk ligt daarbij op het herkennen van planten en dieren. En natuurlijk ook het verkennen van de mooie omgeving. 

Trefpunt bij de Riest.
Trefpunt bij de Riest.

Er wordt ook aandacht geschonken aan de verschillen in de seizoenen: de natuur presenteert zich namelijk in het voorjaar bepaald anders dan in de zomer en het najaar.

Drie wandelingen

Dit jaar staan drie wandelingen op het programma. Eén in het voorjaar, één in de zomer en één in het najaar. De eerste wandeling staat gepland voor zondagochtend 14 april om 10.00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Heemkunde Denekamp gaat dan op verkenning in de Riest, bij Beuningen. Onder begeleiding van Jos Bruns en Cor van Bakel wordt de kennis van de plantengroei en het dierleven opgefrist. Het gebied is echt prachtig en vooral in het voorjaar erg leuk. Met een beetje geluk zien de wandelaars bijvoorbeeld de zwarte specht en de ijsvogel. Maar ook de vele voorjaarsbloeiers zijn te zien, zeker met zo’n voorjaar als nu.

De deelnemers verzamelen zich, komend uit Denekamp, bij de brug over de Dinkel aan de Oude Dijk vlak voor het dorp Beuningen. En gaan dan hopelijk met een grote groep enthousiaste mensen op pad. De wandelingen zijn zeker ook bedoeld om jongeren de liefde voor de unieke natuur en de mooie omgeving bij te brengen. Dus ook kinderen zijn hartelijk welkom.

Voor de twee volgende wandelingen kunt u te zijner tijd op Facebook en de website van Heemkunde Denekamp terecht (blijf de groep volgen). Daarnaast zullen de wandelingen worden aangekondigd in Dinkelland Visie.

Heel graag tot ziens op zondagochtend 14 april.