Natuur & Milieu

Van koe in de wei dag naar koe in de stal dag op zaterdag 13 april

Kaamps koe in de wei dag geannuleerd

Bij de start van de Lente denken wij ook meteen aan de koeien die weer de wei in gaan al springend en dansend. Wat werd er door velen naar uitgekeken, maar helaas kan de Koe in de wei dag bij Kaamps dit jaar niet doorgaan. 

Door de regenachtige start van de Lente dit jaar, zijn de weilanden inmiddels te nat geworden. Hierdoor is het niet mogelijk om de koeien vol enthousiasme naar buiten te laten gaan omdat het gras dan plat wordt getrapt. Hierdoor zal er geen gras overblijven om heerlijk op te grazen en jullie begrijpen, dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. 

Dit jaar moet Kaamps dus de vele honderden bezoekers teleurstellen, maar er is ook leuk nieuws. De koe in de wei dag wordt vervangen door de koe in de stal dag De dames zijn deze dag nog van dichtbij te bekijken in de belevingsboulevard en speciaal voor alle teleurgestelde bezoekers wordt er die dag een rondleiding voor kinderen gegeven, is er een inlooprondleiding, staat het springkussen klaar én zijn er natuurlijk heerlijke proeverijen de hele dag door. 

Kaamps laat zich dus niet uit het veld (weiland) slaan en zorgt ervoor dat er alsnog een heerlijk lentedag kan plaatsvinden waarbij het boerenleven ontdekt kan worden! 

Meer informatie over deze dag is te vinden op de website van Kaamps: www.kaamps.nl