Sport & Vrije tijd

69e Editie Hubertusrit

HARBRINKHOEK - Onder de klanken van de jachthoornblazers vertrokken 20 ruiters en amazones op zondag 5 november voor de jaarlijkse St. Hubertusrit. Deze traditionele rit werd dit jaar voor de 69e keer verreden. Vanaf de Pook werd door de Jagermeester Henny Nijhuis, van de organiserende Vriendenkring St. Hubertus, het startsein gegeven voor de ruiters en amazones en werd hun een goede en behouden rit toegewenst.

De Jagermeester leidde de deelnemers in een rustig tempo door het prachtige natuurgebied langs het kanaal Almelo-Nordhorn, bosgebieden en zandpaden richting de Ankerhallen in Saasveld. Traditiegetrouw konden de deelnemers op het eindpunt wild zoeken.

60-jarig jubileum Henny Nijhuis

Nadat de ruiters en amazones hun paarden hadden weggebracht werd bij de Ankerhallen tijdens het stamppotbuffet stil gestaan bij het 60-jarig jubileum van ruiter en de laatste jaren Jachtmeester Henny Nijhuis, terwijl zijn leeftijd al richting de tachtig gaat. Door Janny Potijk, waarnemend voorzitster van de Vriendenkring St. Hubertus, werden lovende woorden gesproken over zijn bijzondere betrokkenheid, toewijding en passie voor dit rit. Elk jaar gaat Henny met enkele vrijwilligers een nieuwe route uitzetten en afspraken maken met de aanwonende boeren. Zij spreekt de wens uit dat zij nog lang van zijn lidmaatschap en passie mogen genieten. Hem werd een passende ereprijs aangeboden.