Sport & Vrije tijd

Aftrap waterdrinken op basisscholen in Denekamp met JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp

DENEKAMP -  Afgelopen vrijdag 8 september was de aftrap van het waterdrinken op de basisscholen in Denekamp met JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp. In samenwerking met vijf basisscholen in Denekamp introduceert de gemeente waterdrinken als pilotproject. Deze scholen hebben waterdrinken opgenomen in hun beleid vanaf het nieuwe schooljaar en vormen daarmee een voorbeeld voor de hele gemeente Dinkelland. De schollen willen samen met de gemeente de voordelen van waterdrinken ontdekken en omarmen. Gemeente Dinkelland is ongelooflijk trots op dit initiatief!

Er werd afgelopen week afgetrapt met een waterfeest door langs te gaan bij drie basisscholen in Denekamp. Hier wil de gemeente kinderen van groep 1 tot en met 8 bewust maken van het belang en het nut van (kraan)waterdrinken, en dit deden ze uiteraard op een bijzondere en inspirerende manier. De charismatische JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp ging met hen meedansen en -zingen op het nummer "#goedgedaan – kraanwater graag van Raak! en Yes-R". Dit nummer hadden de kinderen de hele week al ingestudeerd met hun eigen leerkracht.

Het waterfeest was van 9.00 tot 9.30 uur bij de Alexanderschool (waarbij De Veldkamp ook aanwezig was), van 10.30 tot 11.00 uur bij de Zevenster (waarbij de Willibrord ook aanwezig was) en van 12.00 tot 12.30 uur bij de Kingschool.

Kinderen konden zich aanmelden voor het waterdrinken-project en ontvingen een speciale drinkfles. Dit evenement illustreert perfect het startpunt van dit mooie initiatief.

Gemeente Dinkelland is van mening dat een gezonde toekomst begint met bewustwording en educatie. Daarbij helpt het om het belang van kraanwater als duurzame en gezonde keuze voor jonge generaties in de schijnwerpers te zetten. Dinkelland Visie was erbij en maakte op de Alexanderschool deze foto’s.

Waarom deelnemen aan het Waterdrinken Initiatief?

Dit initiatief is veel meer dan alleen maar een paar slokken nemen. Het is een duik in een wereld vol gezonde gewoonten en bruisende energie. Door water te kiezen als favoriete drankje, geven ze niet alleen een boost aan het huidige welzijn van een kind, maar leggen ze oók de basis voor een levenslange reis van gezonde keuzes. Het betekent niet alleen minder suiker binnenkrijgen, maar ook meer energie en een evenwichtige levensstijl.

En dat is niet alles! Samen verminderen we door het drinken van kraanwater ook nog eens ons afval. Met elke slok zetten we een stap naar een gezonder lichaam én een schonere wereld.

Nationale kraanwaterdag - 27 september

Op 27 september is het Nationale kraanwaterdag en komt Vitens (het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland) speciaal naar Denekamp om deze dag met de scholen te vieren.