Sport & Vrije tijd

Beachvolleybal toernooi DeVoKo in het nieuwe jaar een terugkerend evenement

DENEKAMP - Na een succesvolle sneeuweditie in 2021 en de nog steeds geldende Covid-19 regels kriebelde het toch weer bij een aantal trainers om voor de leden iets te organiseren. Er mag immers overdag buiten gesport worden door de jeugd onder 18 jaar. Met het oog op de eventuele versoepelingen die bekend gemaakt zouden worden op 14 januari jl. werden de stoute schoenen weer aangetrokken. In nog geen week tijd werd er weer een fantastisch beachvolleybal toernooi opgezet in de vorm van King of The Court. Dynamisch, muziek, snelheid maar vooral lol.

Alle jeugd (onder de 18) en de CMV kregen een mailtje/bericht om zich alleen, als twee- of drietal op te geven. Zelfs opgave als team (CMV) was mogelijk. Het ging de organisatie er vooral om dat alle jeugd- en CMV-leden weer samen zouden kunnen sporten. Hier werd door de leden zonder daar lang over na te moeten denken gebruik van gemaakt, want wat een aanmeldingen! Van niveau 1 t/m senioren onder de 18 jaar. Bijna 150 aanmeldingen en uiteindelijk op de dag zelf, door corona besmettingen, deden 129 meiden mee. Vrijdagavond 14 januari jl. was er een nieuwe persconferentie, maar ’s middags waren er al wat nieuwe versoepelingen naar buiten gerold. Onder andere dat er vanaf zaterdag 15 januari jl. weer volledig binnen gesport mag worden. Wel met beperkingen, maar toch. Mocht het buiten niet kunnen, gezien het weer, zou DeVoKo naar binnen kunnen.

Zaterdag 15 januari jl. lag er helaas geen sneeuw zoals vorig jaar. Het weer was ook niet zonnig, maar grijs en best wel koud. Dat mocht de pret niet drukken voor de meiden. Om 9.00 uur zou er gestart worden met niveau 1 en 2. Binnen mocht weer gesport worden en werd de keuze gemaakt om met deze jonge meiden lekker in de sporthal de clinic te gaan doen. Halverwege de clinic kregen de meiden, namens de vereniging, heerlijke warme chocomelk met een plak cake aangeboden. Ook met niveau 3 en 4 werd het toernooi binnen gehouden en zij kregen tevens warme chocomelk en cake. De bikkels van niveau 5 en 6 zijn als eerste in het zand gestart. Er kwam zelfs nog iemand van de Tubantia om het geweldige spektakel vast te leggen. Koude handen drukten de pret niet bij de meiden. Onder coaching van de organisatie doken, renden en sprongen de meiden alle kanten op. In de pauze was er ook voor deze groep weer een heerlijke kop chocomelk en een plak cake geregeld. Rond 12.30 uur was het ochtendprogramma voor de CMV afgerond. Iedereen was weer heerlijk enthousiast en verheugt zich weer op het trainen.

Aansluitend kwam de jeugd in actie, startend met de C-meiden. Deze gingen als eerste 1,5 uur het zand op. Sommigen dik ingepakt en anderen met uiteindelijk alleen maar een t-shirt aan. Warm word je wel van dit intensieve spelletje en een winnaarsmentaliteit staat hoog aangeschreven bij de meiden. Winnen van je vriendinnetje of teamgenoten. Maar het allerbelangrijkste is de lol. Genieten met elkaar van het volleyballen. Ter afsluiting was er wederom een beker warme chocomelk en cake. Nu nog alleen de B- en A-jeugd en met afsluiter de meiden die al bij de senioren spelen, maar nog geen 18 jaar zijn. Ook voor hen was er uiteraard weer chocomelk en cake.

Een vol programma met allemaal volleybalgekken. Van 9.00 tot 17.00 uur. Het was weer super geregeld en georganiseerd en aan alles was gedacht. De winnaars van King of The Court kregen wat lekkers mee. Muziek en droog weer; wat kun je nog meer wensen. Na afloop van de clinic/het toernooi werden alle teams nog eens extra in het zonnetje gezet. De kampioenen werden gehuldigd en kregen hun medaille en, met dank aan

Bakkerij Kienhuis, een heerlijke slagroomschnitte. De meiden van MB3, die het seizoen afgesloten hebben als kampioenen, kregen een slagroomtaart. Voor alle teams was er een tegoedbon om (zodra toegestaan) als team samen in het sportcafé een patatje met een kan ranja te nuttigen. Buiten stond een versierde vrachtwagen van Hans Oude Ophuis (dank hiervoor) om van alle teams foto’s te maken, maar dan net anders dan normaal.

Alle meiden, organisatie, vrijwilligers en sponsoren (Bakkerij Kienhuis, Hans Oude Ophuis en niet te vergeten de toppers van het sportcafé) hartelijke dank voor jullie enthousiasme wat ook dit keer weer voor een onvergetelijke dag voor de vereniging zorgde.