Sport & Vrije tijd

Bewoners genieten van sprookjesachtig kinderballetoptreden

 OOTMARSUM / WEERSELO - De kinderballetoptredens werden op dinsdag 1 juni opgevoerd bij de verzorgingshuizen Sint Jozef in Weerselo en Den Oostenborgh in Ootmarsum. Hier hebben de leerlingen van de ballet-, dans- en musicalschool van Rieneke Droog, buiten prachtige dansvoorstellingen gegeven.  Zij lieten de bewoners, ouders en familie genieten van een gevarieerd dansoptreden in een feestelijke sfeer.

Sfeervol feestje

Vele bewoners waren naar de voorstelling gekomen en genoten bijzonder, ze schoten regelmatig in de lach en waren erg gecharmeerd van de dansende kinderen en telkens werd er als beloning spontaan een hartelijk applaus gegeven. De kinderen hadden zich erg verheugd op het optreden, ze waren heel enthousiast om een aantal onderdelen uit de les en verschillende dansen te laten zien. Ze gingen er helemaal in op, het plezier en enthousiasme dat ze er helemaal in op gingen was op de gezichtjes af te lezen. In hun roze balletkleding en verschillend gekleurde tutu’s speciaal voor het optreden zagen ze er prachtig uit. De versiering en attributen die bij de verschillende dansjes hoorden gaven een extra dimensie aan het geheel. De voorstelling werd afgesloten met een vrolijke surprisedans. Na afloop werden de kinderen getrakteerd op een ijsje, iets lekkers en limonade van de zorginstellingen. Het was een geslaagde voorstelling waar de toeschouwers en de kinderen erg van hebben genoten en nog een mooie herinnering aan over houden.

Veel variatie

De kinderen hebben door een goede basis in het reguliere lesprogramma een mooie verfijnde danstechniek en motoriek ontwikkeld. De verschillende muziekstijlen van o.a. leuke lichte klassieke muziek tot swingende pop- en kindermuziek brachten veel variatie in het geheel en horen bij het wekelijkse lesprogramma en tevens bij de muzikale opvoeding van het kind. De kinderen maken spelenderwijs kennis met de eerste danspasjes en beginselen van klassiek ballet en kidsdans, maar ook pilates, yoga en street-jazz-musicaldans behoren tot het lesprogramma. Met het dansen op sprookjes leven ze zich helemaal uit.

Voor informatie over de lessen in Deurningen, Geesteren, Ootmarsum, Tubbergen en Weerselo kunt u contact opnemen met Rieneke Droog, tel. 06-10663786, e-mail: r.droogkippers@gmail.com.

Uw reactie