Sport & Vrije tijd

Bijna zeventig kinderen beleven gave eerste editie van News Outside Voetbaldag bij KOSC

OOTMARSUM - Bij KOSC in Ootmarsum stond vrijdag 10 mei de eerste editie van de News Outside Voetbaldag op het programma. Alle deelnemende kinderen, jongens en meisjes, verzamelden zich rond 09.00 uur op sportcomplex ‘n Tooslag.

Allereerst moesten de kinderen zich aanmelden en vervolgens konden ze hun eigen profcontract tekenen. Even later was het openingswoord van organisator Patrick Bakhuis, eigenaar PB Soccer uit Almelo. Vervolgens konden de kinderen naar de kleedkamer. Daar hing aan een kapstok hun voetbalshirt klaar.

Daarna stonden de kinderen opgesteld, wachtend totdat ze het kunstgrasveld konden betreden. De hymne van de Champions League galmde over de velden en oranje/zwarte rook werd afgestoken. Kortom, mooie ingrediënten om gezamenlijk het kunstgrasveld te betreden onder luid applaus van vele ouders. Even later volgde de groepsfoto en daarna kon het PBSoccer Team aan de slag met de jongens en meisjes om ze een mooie circuittraining te geven. Onder andere smartgoals, een gatendoek in de goal en andere oefeningen passeerden de revue voor de leergierige kinderen. Het enthousiasme straalde van de koppies.

Cup met de grote oren

Om 12.00 uur stond er een lunch klaar in de kantine. Broodjes, ranja, fruit…aan alles was gedacht. Vervolgens werd het middagprogramma afgewerkt middels het Champions League toernooi. Dat waren diverse partijen tegen elkaar. Uiteindelijk speelden de twee teams met de meeste punten de finale. De finalisten kwamen wederom met de hymne van de Champions League, en door de rook, het hoofdveld op. De cup met de grote oren werd uitgereikt aan de winnaars alsmede de prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën bij de diverse oefeningen ’s ochtends.

Niemand ging met lege handen naar huis. Alle deelnemers kregen een goodie bag met daarin een medaille, bidon en profcontract. Daarnaast kregen alle deelnemers natuurlijk ook het voetbalshirt waarin ze die dag speelden mee naar huis. En als laatste kreeg ook iedereen een envelop mee met daarin de prachtige groepsfoto op A4 formaat die ’s ochtends was gemaakt.

Al met al een geslaagde voetbaldag en op naar de tweede editie volgend jaar in de meivakantie!

Uw reactie