Sport & Vrije tijd

Britt Rolink wint samen met Tim Hendriks de Youth International Triple Crown in Ierland

BEUNINGEN - Afgelopen woensdag is er een delegatie van KV Beuningen vertrokken naar Ierland. Bas Senger en Britt Rolink mochten beide deelnemen aan de King en Queen of the Road. Bas had zijn plaats verworven door 1e te worden tijdens de CT, en Britt wist haar ticket te verzilveren op het EK in Duitsland. Woensdag werd de straat even verkend en donderdag was de eerste training. Bas Senger speelde de eerste halve finale zaterdag tegen Thomas Mackle en James O’Donner. Bas begon met een goed losschot. Bij de no playline kwam Bas een schot achter, echter wist hij dit later weer terug te pakken door mindere schoten van Thomas en James. Aan het einde van de wedstrijd kon Bas geen tegenstand bieden tegen het geweld van de Ieren. De wedstrijd moest in het laatste schot worden beslist tussen Thomas en James, het was uiteindelijk Thomas Mackle die er met de winst vandoor ging en hiermee de finale mocht spelen.

Britt Rolink speelde haar wedstrijd met Tim Hendriks van KV de Brink. De junioren gooien hun wedstrijd als duo. De Youth International Triple Crown is het junioren onderdeel van de King en Queen of the road dat op de finale dag voor de Qeen en King wedstrijd wordt gegooid.

Het was aan Britt de eer om het losschot te mogen doen, met enige spanning wist ze er een redelijk worp van te maken, de Ieren lagen aan kop, de Duitsers op de 2e plek en Nederland 3e. Vervolgens was de beurt aan Tim die een geweldig schot produceerde, na enkele schoten was de achterstand nog 40 meter op de Ieren en Duitsers. Dit bleef een tijdje zo tot dat Britt een super schot produceerde, het schot kwam met een beetje geluk  terug uit de berm en werd uiteindelijk heel lang. Nederland kwam hierdoor 50 meter voor te liggen. Nederland wist de koppositie te behouden, ook al werd de voorspong iets minder. Op een zeer cruciaal punt aan het einde van de wedstijd wist Tim een super schot te produceren die helemaal door de laatste bocht liep, de Ieren en Duitsers hadden hier geen antwoord op en kwamen beide een schot achter Nederland te liggen. Na dit schot schoten Britt en Tim in 2 schoten naar de finishlijn. Britt en Tim hebben beide een super wedstrijd gegooid.

Bij de Youth International Triple Crown werd Nederland eerste gevolgd door Ierland op de tweede plek en Duitsland op de derde plek.

Uitslag wedstrijddag 2 Junioren

Beuningen A - Vooruitzicht A 0-3; Beuningen C – Vooruitzicht C 3-0; Oud Ootmarsum D – Beuningen D 1-2; De Brink F – Beuningen F 3-0.

Programma wedstrijddag 3 Senioren zondag 2 oktober

Beuningen 1 – Steeds Vooruit 1; Beuningen 2 – Wilskracht 2; Beuningen 3 – Java 1; Steeds Vooruit 2 – Beuningen 4; De Toekomst 3 - Beuningen 5; Beuningen 6 – Java  2; Beuningen 7 – Vooruitzicht 3; Steeds Vooruit 3 – Beuningen -8; Beuningen 9 – Steeds Vooruit 4; Ons Genoegen 2 – Beuningen 10; Java 5 – Beuningen 11; Ons Genoegen 3 – Beuningen 12; Java 6 – Beuningen 13.