Sport & Vrije tijd

De Dinkel is drie Nederlands Kampioenen rijker

DENEKAMP - De maand december staat voor de Nederlandse zwemsport in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen Korte Baan, voor junioren, jeugd en senioren.

Junioren NK

In Eindhoven waren het van 8 tot 10 december de junioren die de spits afbeten. En dat deden ze super. De meisjesestafette met Mattea, Mila, Lynn en Nienke werd 15e op de 4x100m vrije slag, de jongensestafetteploeg (Bram, Sam, Milan en Job) deed helemaal goede zaken. Naast twee 4e plaatsen werd op de 4x200m vrije slag een bronzen medaille in de wacht gesleept!

Op de individuele afstanden regende het persoonlijke records voor Mattea, Bram, Job, Sam en Milan.  Met een superprestatie voor Job Sportel: hij haalde een bronzen medaille op de 200m schoolslag! Daarnaast haalde hij finaleplaatsen op de 100m vrije slag en de 100m schoolslag (waar hij knap 5e werd).

Mattea en Milan mochten ook nog deelnemen op de langste afstanden. Mattea werd 12e op de 800m vrije slag bij de junioren. Milan zorgde voor een verrassing: met een fantastisch persoonlijk èn clubrecord won hij een bronzen medaille op de 1500m vrije slag.

Jeugd- en senioren NK

Afgelopen weekend mochten de jeugd en senioren in het Hofbad in Den Haag de krachten gaan meten met elkaar. Namens De Dinkel hadden Laurien, Kevin, Isabelle, Tiede, Daan, Yke en Madelijne zich geplaatst voor deze nationale eindronde.

Kevin zwom de 400m wisselslag en kwam net te kort voor een plaats in de B-finale. Laurien mocht vier afstanden zwemmen en deed dat prima met twee persoonlijke records. Isabelle was zeer constant op haar vier afstanden, met tijden net boven haar persoonlijke records. Daan was drie persoonlijke records rijker op zijn zwemafstanden.

Rugslagspecialiste Yke Groener werd Nederlands Kampioen op de 200m rugslag en werd 3e op de 100m rugslag. Helaas moest ze zich door een blessure terugtrekken voor de 50m rugslag.

Madelijne Schothans sloot dit weekend geweldig af met het behalen van het Nederlands Kampioenschap op de 100m schoolslag. Daarnaast haalde ze een zilveren medaille op de 200m schoolslag. Bij de 50m schoolslag haalde ze het podium net niet.

Tenslotte Tiede… Tiede draaide een super weekend! Bij de jongens jeugd werd hij Nederlands Kampioen op zowel de 200m als 400m wisselslag.

Op de 200m vrije slag haalde hij een zilveren medaille. Op zijn andere afstanden haalde hij een 4e (100m rugslag), een 5e (200m rugslag) en een 6e plaats (100m wisselslag). Daarnaast mocht hij 5x starten in de overall finaleafstanden, waarin hij op de 400m wisselslag 4e werd!

“Zwemmers en trainers: van harte gefeliciteerd met deze prachtige resultaten! Tevens een woord van dank richting onze trainers, klokkers en kookouders voor hun hulp bij deze wedstrijden”, aldus de vereniging.