Sport & Vrije tijd

De gymnastiek- en turncompetitie is voor Dos ‘19 weer in volle gang

DENEKAMP - Dit jaar is gymnatstiek- en turnvereniging Dos ’19 met hun groepen in twee rayons ingedeeld. Ze doen met de meisjes 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-12 jaar mee met de gymnastiekcompetitie. De meiden van 13 jaar en ouder doen mee aan de turncompetitie. Inmiddels hebben alle teams de eerste voorronde erop zitten. Afgelopen zaterdag mochten alle teams voor de tweede ronde in actie komen. Het was dit keer een uitwedstrijd. De tegenstanders bij de gymnastiekcompetitie waren turnsters van gymvereniging Vlugheid en Kracht (V&K) uit Haaksbergen. Bij de turncompetitie waren dit turnsters van gymvereniging Triade Almelo en SV Trios Hengelo.

Team 6-7 jaar onder leiding van Eline

Dit waren de deelnemende teams:  6-7 jaar onder leiding van Eline Stevelink, Ryan Krol en Annemiek Oude Nijeweme, 8-9 jaar onder leiding van Eline Stevelink en 10-12 jaar en 13 jaar en ouder onder leiding van Ryan Krol en Annemiek Oude Nijeweme.

Tijdens de wedstrijd lieten de meiden hun oefeningen zien op vier onderdelen, te weten de lange mat, de balk, de brug ongelijk en de trampoline met kast. Het waren spannende wedstrijden, waarbij alle meisjes goed hun best hebben gedaan. 

Uitslagen

6-7 jaar: 1. Dos ’19 Eline; 2. Dos ’19 Annemiek; 3. Dos ’19 Ryan; 4. V&K 1; 5. V&K 2
8-9 jaar: 1. Dos ‘19; 2. Trios; 3. V&K 1; 4. V&K 2
10-12 jaar: omdat er dit jaar geen tegenstanders zijn, heeft Dos ’19 gekozen voor een onderlinge wedstrijd. Fleur Wigger heeft tijdens deze wedstrijd de meeste punten behaald.
13 jaar en ouder: 1. Triade; 2. Trios; 3. Dos ‘19

Nu is het in spanning afwachten of alle teams door zijn naar de finale.

Gym- en turnverenging Dos ’19 geeft les aan zowel meisjes als jongens in de leeftijdscategorieën 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-12 jaar en 13 jaar en ouder. Naast de zojuist genoemde leeftijden hebben ze ook kleutergymnastiek. Deze kinderen kunnen spelenderwijs kennis maken met de gymnastiek. Tevens bieden ze het beweegdiploma aan, dit is voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Naast het gymmen en turnen bieden ze ook freerunning aan. Dit is voor jongens en meiden (vanaf 7 jaar) die van een uitdaging houden of gewoon lekker willen bewegen zonder teveel regels.

Daarnaast heeft Dos ’19 niet alleen jeugdige leden. Ze bieden ook FunFit en pilates lessen aan voor volwassenen. Zij kunnen allemaal onder deskundige begeleiding een uurtje per week sporten. Iedereen werkt samen, maar toch op eigen niveau aan conditie, kracht, lenigheid en sportvaardigheden in het algemeen. Elke week iets anders. Wie het leuk vindt, is altijd van harte welkom om een proefles mee te draaien.Ben je benieuwd naar foto’s van de wedstrijden, informatie over de lesgroepen of het laatste nieuws, neem dan een kijkje op de Facebookpagina of gymverenigingdos19.nl.