Sport & Vrije tijd

Denekamps Mannenkoor repeteert weer

DENEKAMP - Na een lange onderbreking heeft het Denekamps Mannenkoor (DMK) het normale repetitieschema weer opgepakt. Vanwege de coronamaatregelen was gezamenlijk zingen voor koren lange tijd niet, of slechts onder beperkende voorwaarden mogelijk. In de achterliggende periode heeft het Mannenkoor echter niet stilgezeten. Zo konden de zangers donderdagsmorgens thuis op de computer meedoen aan online-repetities via Youtube, die geleid werden door dirigent Jeroen Hulshof, thuis vanachter zijn piano. Natuurlijk niet te vergelijken met de gebruikelijke wekelijkse oefenavond, maar gelukkig kon het op deze manier tóch doorgaan. 

Foto: MorsinkFotografie

Sinds enkele weken repeteren de koorleden weer gezamenlijk, nog niet in oefenlokaal ‘Irene’, maar in de ruime en goed geventileerde tribunezaal van het Kulturhus in Denekamp. En dit alles uiteraard binnen de huidig geldende coronamaatregelen: in een zig-zagformatie en op onderlinge afstand van 1,5 meter. De repetities kenden meteen een goede start, want het Mannenkoor mocht ook enkele nieuwe zangers verwelkomen. 

Optredens 2021

Vanwege de coronacrisis konden afgelopen jaar verschilende optredens niet doorgaan. Behalve het Voorjaarsconcert 75 jaar Bevrijding met drie andere Denekampse koren, betrof dat ook de Kerst-optredens. Dit jaar hoopt het DMK ook die draad weer te kunnen oppakken, voor zover het de ‘Avond in Kerstsfeer’ betreft. Deze staat op het programma voor zondag 19 december in de Denekampse Sint Nicolaaskerk, met dit jaar als een van de medewerkenden het Vrouwenkoor Cantabilé.

Nabije toekomstmuziek: Jubileumjaar 2022

Volgend jaar bestaat het Denekamps Mannenkoor zestig jaar. Dat wil het koor o.a. gaan vieren met een jubileumconcert in het najaar, namelijk op zondagmiddag 30 oktober 2022 in de Gemeentehuishal van Dinkelland in Denekamp. Sopraan Karin Hertsenberg heeft hiervoor haar medewerking al toegezegd.

Zingen ontspant

Het Denekamps Mannenkoor is een algemeen, niet kerkelijk gebonden koor. Het ledental bedraagt momenteel 44. Behalve uit Denekamp zijn de zangers afkomstig uit De Lutte, Oldenzaal, Nordhorn en Engden. De jonge en energieke dirigent Jeroen Hulshof uit Hengelo leidt het koor sinds ruim drie jaar. In de bibliotheek van het koor bevinden zich meer dan 330 muziekstukken. Daarin zitten mooie traditionele mannenkoorliederen van bijvoorbeeld Schubert, Mozart, Verdi, maar ook Fields of Gold van Sting en Gabriellas Sång uit de speelfilm As it is in Heaven. Kortom: in het Denekamps Mannenkoor, daar zit veelsoortige muziek in, een programma voor elk wat wils.

De mannen repeteren iedere donderdagavond (behalve 26 augustus) van 19.30 tot 21.30 uur (met een korte pauze) in het Kulturhus aan de Oranjestraat in Denekamp. Nieuwe zangers zijn van harte welkom, vooral de hoogste en laagste partijen (eerste tenor en bas) kunnen versterking gebruiken. Om te komen zingen bij het koor is voorafgaande notenkennis niet vereist, een goede zangstem uiteraard wél.

Geïnteresseerden zijn altijd welkom, om zonder enige verplichting eens een repetitie te komen meemaken. Trouwens, aspirantleden kunnen drie maanden gratis de sfeer proeven.  Meer informatie over het koor is te vinden opde website  www.denekampsmannenkoor.nl.

 

Foto: MorsinkFotografie