Sport & Vrije tijd

Drie jubilarissen gehuldigd tijdens Caeciliaviering in de Plechelmuskerk in Rossum

ROSSUM - Het Dameskoor bestaat sinds mei 1971 en het herenkoor bestaat wel langer dan honderdvijftig jaar. Er was al een koor in de Waterstaatskerk aan de Thijstraat. Het herenkoor telt momenteel veertien leden en het dameskoor drieëntwintig leden. De beide koren vierden afgelopen zaterdagavond 18 november samen het Caeciliafeest. Tijdens deze viering werden drie jubilarissen gehuldigd.

Ter gelegenheid van de Heilige Caecilia werden in de Plechelmuskerk in Rossum drie koorleden gehuldigd.

Herman Voss is zesenzeventig jaar en is veertig jaar lid van het herenkoor. In het koor zingt Herman de bas. Hij komt iedere week lopend vanaf de Beatrixstraat naar de kerk en dat doet hij met veel plezier. Herman legt altijd alles klaar voor het herenkoor, waaronder de liederen en de zangbundels staan klaar. Na de viering ruimt hij alles weer op. Hij is een soort van bibliothecaris voor het herenkoor. De heren worden op hun wenken bediend.

Hij kreeg de eremedaille Sint Gregorius in goud opgespeld. Ook kreeg hij een gouden draagspeld en een oorkonde.

Diny Stege is zesentachtig jaar en veertig jaar lid van het dameskoor en zingt alt . Ze wordt iedere week netjes opgehaald met de auto door Paulien Lohuis. Ze heeft ontzettend veel plezier met het zingen en geniet van de gezelligheid bij het koor.

Zij kreeg de eremedaille Sint Gregorius in goud opgespeld. Ook kreeg zij een gouden draagspeld en een oorkonde.Marianne Leus is zeventig jaar en twaalf en een half jaar lid van het dameskoor. Ze zing alt en zet zich met veel plezier volledig in voor het koor. Zij ontving een boeket bloemen net als de andere jubilarissen.

Pastoor van der Sman prees het dames- en herenkoor om hun grote inzet en betrokkenheid bij de geloofsgemeenschap van Rossum.

Na de viering en de huldiging was er gelegenheid voor alle aanwezigen in Kulturhus De CoCer om de jubilarissen te feliciteren en gezellig bij te praten onder het genot van een kopje koffie met krentenwegge. Het dames- en herenkoor zongen nog een feestlied speciaal voor de jubilarissen.

Ine Flinkers