Sport & Vrije tijd

Drie kampioensteams bij jeugd SDC '12!

DENEKAMP - Zowel SDC JO17-3, SDC '12 JO-15 4 als SDC '12 JO-15 3 wisten zich onlangs tot kampioen te kronen!

SDC '12 JO17-3 Kampioen

Op zaterdag 18 december jl. is het de jongens van SDC ’12 JO17- 3 gelukt om kampioen te worden. Ze hielden de spanning er goed in tijdens de laatste wedstrijd tegen de nummer twee UD Weerselo. Een gelijkspel was voldoende om kampioen te worden. Na de eerste helft stonden ze echter 4-1 achter. Maar in de tweede helft kwam SDC in de laatste tien minuten al vechtend terug en werd de stand 4-4. Op het eind was er nog een verrassend tegendoelpunt, maar buitenspel zorgde ervoor dat deze werd afgekeurd en zo kon SDC’12 JO17-3 alsnog als ware kampioenen het veld verlaten. Dik verdiend na een goed seizoen. Van harte gefeliciteerd met het behaalde kamioenschap!

 

SDC '12 JO15-4 kampioen

De Denekampse voetbalvereniging SDC ‘12  kon onlangs weer een mijlpaal bijschrijven; het team van SDC ‘12 JO14-4 werd namelijk op knappe wijze kampioen!

Zaterdag 11 december jl. speelde SDC ‘12 JO15-4 de uitwedstrijd tegen de directe concurrent PH JO15-2 in Almelo. Alleen bij winst zouden de jongens kampioen zijn. De eerste minuten waren in het voordeel van het team uit Denekamp. Een terecht toegewezen penalty werd overtuigend binnengeschoten. Na een kwartier spelen passeerde SDC’s snelle aanvaller op links twee spelers. Zijn voorzet bereikte zijn medespeler, die wel raad wist met de bal en schoot SDC ’12 naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Zonder direct gevaar van de thuisploeg werd de rust bereikt met de 0-2 voorsprong. Na rust werd PH direct gevaarlijk. De aanvaller kwam vrij voor de keeper, maar de keeper redde bekwaam. Enkele heikele situaties in het begin van de tweede helft overleefde SDC ’12. Geconcentreerd verdedigen en met veel inzet wist het team PH van het scoren af te houden. Aan het einde van de wedstrijd had SDC ’12 nog een goede mogelijkheid om te scoren. Met een verdiende 0-2 overwinning floot de scheidsrechter voor het einde. Met het kampioenschap op zak speelde SDC ‘12 JO15-4 op zaterdag 18 december jl. zijn laatste wedstrijd tegen Achilles ’12 JO15-3. Onder begeleiding van passende kampioensmuziek betraden de spelers het hoofdveld. Een duidelijke 11-0 overwinning gaf het kampioenschap nog meer glans. Namens het bestuur reikte Hermie Harms de medailles uit aan de spelers en begeleiding. Nadien werd het team getrakteerd op patat met snack. Het succesvolle seizoen is de verdienste van de jongens, waarin diverse keren een achterstand werd omgebogen in een overwinning.

Op de foto: Boven van links naar rechts: Jort Wiefferink, Kasem Sa’ad Elias, Peter Soomack Kao, Dirk Froeling, Finn Berning, Wouter Nijhuis, Tim Lutters en Daan Oude Griep. Onder van links naar rechts: Bart den Elzen, Glenn Scholte, Daan Peters, Tim Lohuis, Stefan Nijhuis en Rojan Osso.

 

SDC ’12 JO15-3 kampioen!

Op zaterdag 17 december jl. is JO15-3 van SDC ’12 kampioen geworden door, op eigen veld, aartsrivaal Quick ’20 uit Oldenzaal met 4-1 te verslaan. Alsof de competitieplanner wist dat deze ploegen, voorafgaand aan de laatste speeldag, de nummers 1 en 2 zouden zijn, kon deze wedstrijd als een ware finale beschouwd worden. SDC ’12 moest winnen en Quick ’20 had aan een gelijkspel genoeg.

De dame en jongens van JO15-3 waren vanaf het eerste fluitsignaal goed bij de les en het duurde dan ook niet lang voordat ‘il capitano’ Gennaro Bellucci de 1-0 binnenschoot. Helaas was de vreugde van korte duur, omdat Quick ’20 nog geen twee minuten later de gelijkmaker aantekende. Het team herpakte zich en kort voor rust gaf ‘spielmacher’ Oscar Bosch een mooie assist op ‘turbo’ Lars Wissink, die heel cool de 2-1 maakte. Na rust bleef SDC ’12 geconcentreerd spelen. Na een bekeken assist van Job Berendsen schoot ‘Hagi’ Jamiro van Zantvliet de bevrijdende 3-1 binnen. Nadat ‘Timo’ Pim van der Schoor met een ongekende uithaal voor de 4-1 zorgde, kon de kampioensvlag in de top. Een fantastische teamprestatie van Gennaro, Job, Steven, Derk, Oscar, Finn, Ralph, Wesley, Job, Isa, Ties, Jelle, Pim, Tijn, Lars en Jamiro.