Sport & Vrije tijd

Duitsland op bezoek in Deurningen

DEURNINGEN - Gezelligheid, een onderlinge schietwedstrijd en een avond vol verassingen. Op 9 september bracht Sportschützen Stadtlohn tijdens de jaarlijkse uitwisseling een bezoek aan Schietvereniging Deurningen 1975. 

Drie Duitse auto’s stonden zaterdagmiddag aan de Pastoor Havinkstraat in Deurningen. Na een warm onthaal volgde een uitzonderlijke verassing: ze hadden een tweedehands telmachine meegebracht als gift aan s.v. Deurningen ’75, ter vervanging van een zeer oude. In Stadtlohn zijn ze al overgestapt op een digitale baan. De dank is zeer groot!

Vervolgens is er een onderlinge vriendschappelijke wedstrijd geschoten voor de wisselbeker, waarbij alleen de 10,9 en de 10,8 mee werden geteld. Oftewel: een schot exact in de roos is 1 punt. Hierbij heeft s.v. Deurningen gewonnen met 3-2 waarbij het winnende schot, de enigste 10,9, geschoten is door Anne te Koppele. Na de uitreiking is er genoten van het buffet. Het was een prachtige dag en de Deurningse schutters kijken uit naar volgend jaar als ze te gast zijn in Stadtlohn. Ze zijn uitgenodigd op het Rathaus door de burgemeester.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de schietvereniging? Kom gerust langs op de donderdag vanaf 20.00 uur of kijk op schietverenigingdeurningen.nl.