Sport & Vrije tijd

‘Eerst nog even sporten, dan vakantie…..’

DENEKAMP - Vorige week vrijdag kwamen o.m. zo’n vijftig leerlingen van Denekampse basisscholen deelnemen aan de sportdag die de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) in de persoon van sociaal werker jeugd Rick Ravenshorst in samenwerking met de sportverenigingen SDC’12, Devoko, TVD  en de praktijk voor Dink Kinderfysio organiseerde. Het sportieve evenement vond plaats op het beachvolleybalterrein, dat Devoko achter Dorper Esch heeft gerealiseerd en op het aangrenzende kunstgrasveld van SDC’12. Een sportdag bij de aanvang van de aangebroken zomervakantie, maar ook in mei jl. werd reeds en dergelijke dag georganiseerd. Het is de bedoeling voor aanvang van elke schoolvakantie een dergelijke sportdag te houden.

Niet alleen voor basisschoolkinderen, maar ook voor de jongere (4-7 jaar)  en oudere jeugd (vanaf 12 jaar). Helaas moesten de sportactiviteiten voor die laatste groep vorige week vervallen bij gebrek aan belangstelling.

De basisschooljeugd kon de volgende sporten beoefenen: bubbleball, hockey, voetbal, tennis en beachvolleybal, waarbij de leiding in handen was van Lotte Kuipers (Devoko-voorzitter en coördinator sportdag), Femke Rikkink en Victor Markink (TVD), Norbert Tip (SDC’12) en de verdere (Devoko) begeleiders Jade en Mirthe.  Op het kunstgrasveld van SDC’12 waren daartoe de verschillenden speelveldjes uitgezet.

Je kunt zeggen dat ‘als altijd’ Rob’s Vers Shop de sportende jeugd weer gratis voorzag voor enkele gezonde fruitsnacks. Voorafgaand aan het programma voor de bao-jeugd, was er een programma voor de kinderen van  4 tot en met 7 jaar. Een mooi initiatief en daarom ook een aanbeveling voor de jeugd. Je beoefent niet alleen  de sport die je het hele jaar door beoefent, maar je kunt ook kennis maken met andere sporten.

Tekst/foto’s: PBJ

Uw reactie