Sport & Vrije tijd

Eerste editie Avond4Daagse Denekamp goed verlopen

DENEKAMP - De allereerste editie van de Avond4Daagse in Denekamp was afgelopen week. Zo’n 775 basisschoolleerlingen uit Denekamp, Noord-Deurningen, Beuningen en Lattrop hebben vier avonden gewandeld in en rond Denekamp.

Deze allereerste editie van de Avond4Daagse in Denekamp werd georganiseerd door de gezamenlijke ouderraden van de basisscholen in Denekamp, Noord-Deurningen, Beuningen en Lattrop. Deze bijzondere samenwerking heeft geleid tot een fantastisch evenement!

Van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 juli verschenen er iedere avond zo’n 775 enthousiaste basisschoolleerlingen aan de start op het Nicolaasplein in Denekamp. Na het startschot, dat iedere avond werd gedaan door de directeur van één van de deelnemende basisscholen, wandelden zij 2,5 of 5 kilometer in en rondom Denekamp.

De route werd iedere avond verzorgd door een andere school. Hierdoor was geen avond hetzelfde en werden er door vele wandelaars nieuwe wandelpaden ontdekt. Onderweg was er van alles te doen; er was muziek, je kon kijken in een busje van de ME en de politie. Ook kon je een kijkje nemen in een brandweerwagen, waar je zelfs achter het stuur mocht zitten! Op woensdagavond was er een vossenjacht en donderdags moest je op zoek naar bijzondere dieren in het Borgbos. Zo werd iedere wandelavond een feestje.

Deze sportieve prestaties mochten natuurlijk gevierd worden; dat werd gedaan op de vrijdagavond. Alle wandelaars werden vlak voor de finish opgewacht door de Bergvennenkapel uit Lattrop en onder begeleiding van de kapel liepen de wandelaars vervolgens het plein op, waar iedereen een welverdiende medaille kreeg uitgereikt door de directeuren van de deelnemende scholen.

Op het plein stonden veel opa’s en oma’s, vrienden en andere familieleden te wachten met o.a. bloemen voor de jeugdige wandelaars. Wat een fantastisch onthaal!

Hierna ging het feest door op het plein waar van alles te doen was. Er werd gedanst op de muziek die werd verzorgd door DJ’s uit groep 8 van de diverse scholen en er werd gevoetbald bij de Kidsclub van Fc Twente. Ook was er een loterij met mooie prijzen. Het was nog lang gezellig op het zonnige Nicolaasplein in Denekamp.

Dit sportieve evenement kon natuurlijk niet worden georganiseerd zonder de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren. De organisatie van Avond4Daagse wil hen allemaal graag bedanken! Dankzij deze vrijwilligers en sponsoren is het een enorm gezellige en sportieve week geworden, die zeker voor herhaling vatbaar is.