Sport & Vrije tijd

Eindelijk weer Euregio Fiets-4-Daagse en nu met een ‘Hugomarkt’ in het randprogramma

DENEKAMP - Van 16 tot en met 19 augustus a.s. wordt weer de traditionele Euregio Fiets-4-Daagse georganiseerd door de RTC en haar grote vrijwilligersbrigade. Van een traditie is natuurlijk sprake als je bedenkt dat het de 46e ‘uitvoering’ wordt. Dat mag hier wel even worden benadrukt, want in 2020 kon dit grote ook nationaal bekende fietsevenement geen doorgang vinden in verband met, inderdaad corona.

Vervolgens kon vorig jaar de EF4D wel worden georganiseerd, maar moest er in verband met diezelfde pandemie een aangepaste organisatie zijn. Maar de traditie kreeg ook sinds 2019 al een, zij het kleine, deuk, want de eveneens traditionele Peerkesmarkt op de eerste fietsdag werd niet meer georganiseerd. Nadere uitleg hier laten we achterwege, daar is destijds nadrukkelijk  aandacht aan besteed. Wat fijn dan, dat nu op deze fietsdag, dinsdag 16 augustus, een ‘Hugomarkt’ wordt gehouden en uiteraard in het centrum van Denekamp. Kortom, we kunnen als de vele jaren hiervoor weer vier dagen lekker gaan fietsen, genietend van de prachtige natuurrijkdom in deze regio en eveneens genietend van het interessante randprogramma , zoals dus de hiervoor genoemde Hugomarkt. Alle vier de dagen staan er dus weer gezellige stops en pauzeplaatsen op het programma en is er aan het eind van de tocht amusement op de start- en finishplaats , als altijd Zalercentrum ’t Wubbenhof. Vier dagen fietsen voor jong en oud, maar gewoon één, twee of drie dagen meedoen is geen probleem. In een volgende editie van de DV veel meer over het fiets- en randprogramma,  maar hier toch al een paar opvallende momenten daar uit getild. 

De nu ook wat langere 100 km. route over Lemelerberg en rondleiding door Hennie Kuiper-museum door oud-kampioen zelf!

Voor de lange afstand deelnemers is er de mededeling, dat de 100 km-route ditmaal 114 kilometer lang wordt en dat daardoor interessante routegedeelten kunnen worden ingebouwd. Zo is in de tocht o.m. voor de eerste maal ook de bekende Lemelerberg opgenomen, evenals de Schöppingerberg. Wat klimmen er bij dus. En dan staat er woensdag 17 augustus  voor de deelnemers een bijzonder bezoekje op het programma. In het Hennie Kuipermuseum op Erve Kuiper met ook ‘Europees ijsmaker’ De IJskuip aan de Schotbroekweg zal de grote kampioen van weleer zelf zorgen voor een rondleiding door ‘zijn’ museum. Dit ter ere van het feit dat Hennie 50 jaar geleden in München Olympisch kampioen werd.  Een jubileumjaar dus voor hem. Kortom, de Euregio Fiets-4Daagse is weer helemaal terug! Deelnemers kunnen een startkaart vooraf bestellen via www.e4d.nu (ook voor meer info) of gewoon op de fietsdag zelf bij de immer klantvriendelijke dames in de tentjes bij de start op het grote parkeerterrein van ’t Wubbenhof met de grootste informatiemast van de regio (?)) . Zoals gezegd: volgende week meer in de DV.

Tekst/foto: PBJ

 

Hugomarkt Denekamp

Traditiegetrouw wordt op de derde dinsdag in de bouwvak een gezellige braderie georganiseerd in Denekamp. Bijzondere kraampjes, streekproduc- ten, live muziek en gezellige terrassen nodigen jong en oud uit voor een bezoekje.

Dit jaar gaat de braderie van start onder de nieuwe naam ‘Hugomarkt’. In het dorp staan vele tientallen kraampjes met uiteenlopende koopwaar en je vindt er ook een aantal kramen met heerlijke Twentse streekproducten. Bezoekers kunnen een bezoekje brengen aan de Sint Nicolaaskerk en de Protestantse kerk, beide zijn open voor een bezichtiging. In museum Huize Keizer kan ieder kwartier gekeken worden naar beeldmateriaal van verhalenverteller Hugo van den Denekamp. Leden van toneelvereniging Klaver lopen rond in historische klederdracht. Ook aan de kinderen is gedacht, er zijn springkussens, ze kunnen zich laten schminken als ridder of jonkvrouw of ze kunnen knutselen onder leiding van de jongens en meisjes van de Scouting.

Op het Nicolaasplein wordt rondom de terrassen live muziek gebracht. Singer Songwriter Imke Toenink zal optreden en wat later in de middag zullen de heren van Knikkoor ‘De Leuj Pin’n’ langskomen om met hun meezing nummers voor veel gezelligheid te zorgen. Kortom, genoeg te beleven in ‘n Doarp! Dus kom op dinsdag 16 augustus gezellig langs tussen 10.00 en 17.00 uur.