Sport & Vrije tijd

Geert Veldhuis verlengt en blijft langer verbonden aan SDC’12

DENEKAMP - Ook in het seizoen 2024-2025 zal Geert Veldhuis de hoofdtrainer zijn van het eerste elftal van SDC’12. Hij verlengt zijn contract met één jaar tot medio 2025. Met Veldhuis staat er sinds dit seizoen een ervaren coach aan het roer.

Het eerste elftal komt dit seizoen voor het eerst uit in het zaterdagvoetbal. Na een wat onwennige eerste seizoenshelft lijkt de hoofdmacht de weg naar boven ingezet te hebben. Het pakte in de zes wedstrijden na de winterstop maarliefst dertien punten. Van de directe concurrenten De Esch (2-0), Blauw Wit’66 (4-0) en Juventa’12 (3-0) werd gewonnen. Daarnaast werd er afgelopen zaterdag knap met 0-2 van hoogvlieger Enter Vooruit gewonnen. Het team van Veldhuis liet inmiddels zien dat er zoveel progressie is geboekt dat ook de sterkste tegenstanders verslagen kunnen worden. Vandaag is er geen wedstrijd (i.v.m. de paasgebruiken in Denekamp). Zaterdag 6 april treedt het eerste thuis aan tegen directe concurrent Wilhelminaschool.

Veldhuis was bij zijn aantreden al geen onbekende in Denekamp. Hij was in het verleden al eens hoofdtrainer van DOS’19. In het seizoen 2003/2004 en 2004/2005 had hij de leiding over het eerste elftal, uitkomend in de Zondag 2e klasse J. Destijds eindigde het team respectievelijk op de vierde en tweede plek eindigde. Veldhuis beschikt over een schat aan ervaring en is ca. 25 jaar actief als hoofdtrainer. Naast zijn eerdere periode in Denekamp was hij o.a. actief bij DETO, Achilles ’12 , Stevo , SVZW en BWO.

Wij spraken Geert kort na zijn contractverlenging bij SDC’12 en stelden hem een drietal vragen:

- Dit jaar ben je na 19 jaar terug in Denekamp. Wat voor een club trof je aan als je dat afzet tegen het DOS’19 van 2005?

“Op zich is de club voor mijn gevoel hetzelfde. Er ligt een erg mooie accommodatie en veel mensen die actief zijn binnen de club. Deze betrokkenheid was er en is er gelukkig nog steeds. Deze club heeft een belangrijke sociale functie binnen Denekamp en dat is mooi om onderdeel van uit te mogen maken. Mooie vind ik ook dat ik veel oud- bekenden weer tegen kom, van pus-spelers, bestuursleden, de vaste supporters en daarnaast is ook ‘de directeur’ Hermie Harms er nog steeds, ha, ha.”

- Wat is jouw ambitie voor de komende maanden met deze selectie?

“De ambitie voor de komende maanden is heel duidelijk en dat is handhaven in de 3e klasse.”

- De samenwerking wordt sowieso met één seizoen verlengd. Als ik jou in juni 2025 weer bel. Wanneer en waarmee ben je dan tevreden als hoofdtrainer?

“Ik vind dat we met SDC'12 in de nabije toekomst minimaal 2e klasse en misschien wel 1e klasse moeten kunnen spelen. Dit met eigen jongens uit Denekamp. Ik vind dat de TC een zeer duidelijk plan heeft waar we met SDC'12 naar toe willen en ik wil heel graag mijn steentje daaraan bijdragen.”

Reacties

Succes Geert met sdc 12

Uw reactie