Sport & Vrije tijd

Geslaagde eerste editie van de Saasveldse sportweek, het TeVoVo toernooi

SAASVELD - Een jaar geleden kwamen de drie grootste sportverenigingen uit Saasveld bij elkaar om te kijken naar de mogelijkheden voor een gezamenlijke buurtsport week. Voetbal, volleybal en tennis zijn de onderdelen die werden georganiseerd door een speciale commissie, waarbij iedere club commissieleden leverde. Er werd vooraf vele uren werk verzet om in de week van 17 t/m 21 juni een geweldig event neer te zetten.

Op het voetbalveld werd door tien buurten gestreden om de eer in zeven tegen zeven wedstrijden, op het volleybalveld in het zand deden zeventien teams mee om de felbegeerde bokaal en op het tennisveld werd in gemengde buurtduo's het strijdtoneel goed benut.

Maandag was de aftrap om 18.30 uur en in een stralend zonnetje werd de eerste dag direct druk bezocht. Vanaf 20.30 uur volgde dj Jelmer aan de draaitafel en de eerste zomerplaatjes werden door de speakers gedreund. Dinsdag waren de weergoden het event minder goed gezind en werd er niet gesport. Woensdag was als reservedag aangewezen, waardoor de wedstrijden daar werden ingehaald. De donderdagavond werden de laatste poulewedstrijden gespeeld, waarna er op deze avond door feest dj Jordy de muziek werd verzorgd. De vrijdag stond gereserveerd voor een spectaculaire feestavond. Vanaf 18.15 uur werden de eerste finalewedstrijden afgewerkt.

Bij het voetbal hadden beide teams uit de Bruinsbuurt zich geplaatst. Verder werd de finale gevuld door de Outlaws en de Noordik-Westrik combinatie. Twee spannende halve finales, waarbij er zelfs bij één wedstrijd penalty’s de doorslag moesten geven, zorgde ervoor dat Noordik-Westrik en de Bruinsbuurt team 2 voor de finale op gingen. Een spannende pot die over en weer ging, maar waar uiteindelijk de Bruinsbuurt met de winst aan de haal ging, door een 1-0 overwinning. Uitbundig werd de ereprijs van Saasveld op het hoofdveld gevierd en doorgezet in de kantine.

Bij het volleybal was het kersverse nieuwbouw buurteam de Lenne – 1 een finalist, samen met de Bruinsbuurt team 5 en de Outlaws. Waar de Outlaws het geluk niet beproefde bij het voetbal, lukte het deze vier heren wel bij het volleybal. Zij gingen er met de felbegeerde beker vandoor na een week strijd in het zand. De dames uit de Bruinsbuurt werden tweede en team de Lennie werd derde. Op het tennisveld was de concurrentie groot, maar wisten de duo’s Harry en Mariel van de zoek t’loo buurt en Jarno en Tara vanuit het Diezelkamp de finale te halen. Een zinderende wedstrijd met geweldige rally’s bracht de stand naar een aantal games op 4-4. De wedstrijdleiding gaf aan dat er winnaar moest komen, dus een beslissende game. De spanning was om te snijden, maar uiteindelijk wisten Harry en Mariel de beker mee te nemen naar het buitengebied, de zoek ’t loo buurtschap.

De prijsuitreiking werd na een spannende wedstrijd van het Nederlands elftal gehouden. De wedstrijd werd op grote schermen bekeken door een bomvolle kantine en overweldigende feesttent op het terras. Zij zagen dat Nederland 0-0 speelde tegen de Fransen. In de tussentijd konden de sporters de magen vullen, doordat er warme broodjes beenham, pulled pork of hamburger werden verkocht.

De organisatie kijkt terug op een geweldig evenement dat perfect in elkaar stak. Door de app Tournify kon iedereen de standen vanaf de telefoon volgen en wist precies wanneer er moest worden gespeeld. Met een paar evaluatiepuntjes in het achterhoofd, weet de organiserende commissie zeker dat de Saasveldse sportweek, het TeVoVo toernooi, in 2025 een tweede editie zal beleven!