Sport & Vrije tijd

Geweldig grote en kleurrijke carnavalsoptocht in Rossum

ROSSUM - Afgelopen zaterdag rond 13.00 uur waren alle groepen opgesteld en iedereen had er ontzettend veel zijn in. Eindelijk weer een carnavalsoptocht, hier heeft iedereen lang op gewacht. 

Wat een kleurrijk geheel en wat een mooie optocht. Jong en oud, bijna heel Rossum liep mee, de stemming zat er geweldig in. Langs de straten stond veel publiek, allemaal vrolijke mensen. Rossum had dit jaar voor de vijfenvijftigste keer een carnavalsoptocht in het Görtnkeurndorp. Hele mooie grote groepen met prachtige wagens waaronder de Sjeesköttels, de Keurnmeaiers, de Lijpe loetjes uit Saasveld en de Carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uit De Lutte deden mee. Maar ook de Pauwervrouwen, buurten, vrienden en familie deden mee. Het was één groot feest. Na de optocht is het een traditie dat de “Vader Kei” wordt gedoopt. En dit wordt al tweeënvijftig jaar gedaan. In de jaren ’70 is deze traditie bedacht. Vader Kei is een grote kei en wordt het opperhoofd van het dorp genoemd. Deze kei ligt tegenover de kerk. Prinses Rieks en adjudant Leeuws hebben samen met Jeugdprinses Vera en Jeugdprins Jort en in het bijzijn van de Raad van Elf en de Jeugd Raad van Elf de steen gedoopt. Na afloop was er een gezellig feest bij Partycentrum Hutten. Hier werden ook de prijzen bekend gemaakt.

Uitslag van de carnavalsoptocht Rossum

Een en tweelingen: 1. Nr. 11 Heino; 2. Nr. 8 U mag (weer) gezien worden; 3. Nr. 4 Opgepast Dinogevaar!

Kleine wagens: 1. Nr. 14 Buren: Wie dreait alles d’r deur, dus wiezet de hut te koop; 2. Nr. 6 C.v. ’n Borg: ’n borg ziet ze vliegen; 3. Nr. 3 Personeel de Hut: Prinsesjes

Grote groepen: 1. Nr. 1 Pauwervrouwen; 2. Nr. 13 Buren: Met Leeuw en Jort Veurop, Is carnaval ’n Linderhook top!; 3. Nr. 14 Familie: Prinsessen on tour

Grote wagens: 1. Nr. 12 Sjeeskottels: Middeleeuwen; 2. Nr. 7 Keurnmeaiers: Mexico; 3. Nr. 9 CV de bosdûvelkes: Tijd; 4. Nr. 5 Lijpe loetjes (Saasveld)

Ereprijs: Nr. 7 Keurnmeaiers: Mexico

Aanmoedigings prijs: Nr. 8 U mag (weer) gezien worden

Gein prijs: Nr.11 Heino

 

Ine Flinkers