Sport & Vrije tijd

Gymnastiek- en turnvereniging Dos ’19 blinkt uit tijdens finale in Haaksbergen

DENEKAMP - Zaterdag 8 juni was de finale van de gymnastiek- en turncompetitie van de regio Overijssel. Dit was de afsluitende wedstrijd van het seizoen 2023-2024. De turnsters van Dos ’19 uit Denekamp en omstreken hebben daar geweldige prestaties geleverd. 

Dit seizoen kwalificeerden alle teams die aan de voorrondes hadden deelgenomen zich voor de finale. Dos ’19 werd vertegenwoordigd met maar liefst negen teams uit diverse leeftijdscategorieën.

In de ochtend waren de finales van de gymnastiekcompetitie 6-7 jaar en turncompetitie 10-12 jaar. Bij deze wedstrijden was er veel publiek aanwezig om deze jonge turnsters aan te moedigen en hun prestaties te bewonderen. De turnsters laten op vier verschillende toestellen, afhankelijk van hun leeftijdscategorie, hun oefening zien. Deze toestellen bestaan uit de lange mat, brug met ongelijke liggers, de evenwichtsbalk en de sprong.

‘s Middags was de gymcompetitie voor 8-9 jaar en de turncompetitie voor de leeftijd 13+ en de jongens! Waarbij wederom veel belangstellenden in het publiek aanwezig waren. Dit jaar vormde Dos ’19 samen met de vereniging van Triade een combinatieteam. Hierbij namen twee jongens van Dos ’19 en één jongen van Triade deel aan het team. Door het combineren van de verenigingen konden de jongens deelnemen aan de finale, superleuk! In plaats van de evenwichtsbalk en de brug met ongelijke liggers mogen de jongens hun spierballen en kracht laten zien op de ringen en de brug met gelijke liggers.

Uitslag ochtend

Bij de leeftijdscategorie 6-7 jaar namen maar liefst drie teams deel van Dos ’19. Hierbij is het team onder begeleiding van Eline Stevelink op de derde plaats geëindigd en het team onder begeleiding van Annemiek Oude Nijeweme op de eerste plaats. Overijssels kampioen dus!

De leeftijdscategorie 6-7 jaar breidt zich steeds verder uit wat de vereniging ontzettend leuk vindt. Hierdoor is er wederom dit jaar een gemengd team opgesteld. Het team bestaat uit turnsters uit de groep van Annemiek en de groep van Eline. Dit team ging de wedstrijd in onder begeleiding van Lizzy Keizer. Ondanks hun geweldige inzet en prestaties van deze jonge turnsters hebben zij niet de top 3 behaald. Wel hebben zij veel plezier beleefd, iets wat echt het uitganspunt is van Dos ’19. Dit maakt dan ook dat deze turnsters echte winnaars zijn!

De turncompetitie 10-12 jaar had maar liefst negen deelnemende teams. De twee teams van Dos ’19 hebben hierbij de tweede en derde plaats behaald. Mega knap!

Uitslag middag

Bij de leeftijdscategorie 8-9 jaar deden drie teams mee. Van de maar liefst acht andere teams heeft Dos ’19 in deze leeftijdscategorie de eerste, derde en vierde plek weten te bemachtigen. Het team onder begeleiding van Eline werd eerste en daarmee Overijssels kampioen! Daarnaast is er nog de turncompetitie 13+. Dit team wist de tweede plek te behalen, een supermooie prestatie! Ten slotte was er nog de competitie voor de jongens. Er waren twee deelnemende teams. Uiteindelijk wist het gemengde team van Dos ’19 /Triade hierbij de eerste plek te bemachtigen. De vereniging is supertrots op haar jongens, ook zij zijn Overijssels kampioen!

Al met al was het een superleuke en geslaagde dag voor gymnastiek- en turnvereniging Dos ’19. Volgend seizoen gaat de vereniging er weer tegenaan!