Sport & Vrije tijd

Heel Beuningen duikt weer de keuken in, het gebak komt er weer aan!

BEUNINGEN - Wanneer het na het komend weekend wat stil wordt in Beuningen, dan is de oorzaak daarvan waarschijnlijk voor de hand liggend. Heel het dorp duikt immers de komende tijd weer de keuken in, want ‘Heel Beuningen Bakt’ staat weer voor de deur. Zoals inmiddels genoegzaam bekend is het een onderdeel van het dorpsfeest ‘Buitengewoon Beuningen’.

Gehoopt wordt op weer tafels vol gebak, dat vervolgens na de zondagse kerk-mis van dat weekend moet worden verorberd door het hele dorp samen. Zo staat het namelijk op het feestprogramma: ‘Proef na de kerk de overheerlijke taarten uit de Beuningse keukens….’ Ook dit dorpsfeest in het weekend van 27, 28 en 29 september a.s. wordt weer wordt georganiseerd op het plaatselijke sportveld, de  ‘Damhoes Arena’.  Taarten uit de ‘gewone’ Beuningse keukens, maar niet uit die van ‘t enige plaatselijke horecabedrijf ’t Sterrebos Het is nota bene de gespecialiseerde keuken van Dorpsfeestvoorzitter en Sterrebos-eigenaar Annemiek Kuiper en haar ‘keukenprinses’ Anita.  Al jaren de gang van zaken in het Losserse kerkdorp op de grens van de gemeente Dinkelland. Maar of nou al dat gebak op raakt als de kerkgangers van deze zondag de 29e komen koffiedrinken?  Dan moet die kerk wel uitzonderlijk vol zitten en dat zou in deze tijden Beuningen ook nog de titel moeten doen toekomen van ‘buitengewoon kerkelijk’…. Echter, die kerk-mis wordt op het feestterrein zelf gehouden in de grote daar geplaatste feesttent, dan een uurtje de tentkerk. Een enigszins in ‘het Beuningse’ geïnteresseerde kent de essentie van dit smakelijke programma onderdeel.: gezellig met het hele dorp aan de koffietafel met als ‘koekje d’r bij’ die baksels uit eigen keukens. Het is geen wedstrijd, dus het gaat niet om het mooiste of smakelijkste gebak, maar om het meedoen! Iedere deelnemer krijgt een nummer en uit al die nummers komt dan wethouder Jaimi van Essen enkele trekken en die winnen de prijs van dit onderdeel. Dat kan zelfs het kleinste, minst smakelijke gebakje zijn…..

Start dorpsfeest eveneens smakelijk: Bedrijvenbarbecue…
Dat ‘Heel Beuningen Bakt’ is slechts een van de vele activiteiten die gedurende het laatste septemberweekend worden georganiseerd. In totaal zijn dat er maar liefst twaalf . Wel omvat dit Buitengewoon Beuningen nóg een smakelijke happening, namelijk direct aan het begin van het dorpsfeest. Dat start met een Bedrijven Barbecue! ‘Kom als ondernemende Beuninger gezellig een hapje eten met personeel en collega’s..’, aldus de uitnodiging. Maar als ‘taartenbakker’  ben je in feite toch ook al een ondernemende Beuninger. Kortom, een dorpsfeest met van alles er op en er aan en dan voor jong en oud! Een driedaagse met activiteiten als Game-avond, Toertochten, meerkampen voor jeugd en volwassenen, ee talentenjacht, kruisjassen en bingo en zelfs een kieskeurige marmot als hoofdrol speler van het gokspel ‘Welk krot kiest diss’n marmot…?’. In de volgende DV een volledig programma overzicht!

Tekst: PBJ