Sport & Vrije tijd

Job Sportel Nederlands kampioen junioren 200 meter schoolslag

DENEKAMP - Ook het Nederlands Kampioenschap Junioren Lange Baan werd een succes voor De Dinkel. Op de 200m schoolslag werd Job Sportel verrassend Nederlands kampioen bij de junioren 3-4! En op de 100m haalde hij een bronzen medaille, met niet alleen een persoonlijk maar ook een nieuw regio Oost record. Ook werd hij winnaar van het schoolslag klassement.

In dezelfde klasse (jongens junioren 3-4) haalde Bram ter Braak in de finale een bronzen medaille op de 100m vrije slag in een tijd van 53.58 en werd mede daardoor ook derde in het vrije slag klassement. In de finale 100m vlinder werd hij zesde.

Milan Veelders won een bronzen medaille op de 400m vrije slag en met een vijfde plaats op de 200m vrije slag bezette hij overall ook een vijfde plaats in het vrije slag klassement. Mick Leferink en Jens Rikhof waren debutanten op deze NK en zwommen mee in diverse estafettes. Dat leverde beiden mooie PR’s op!

Bij de meisjes deed Mattea Gliese-Slooijer mee aan het hele klassement junioren 1-2. Dat betekende veel afstanden over drie dagen. En dat sloot ze af met een hele goede 23e plaats in de overall uitslag. Nienke Bulter zwom haar eerste NK met een individuele 400m wisselslag. En samen met Mila Soethof en Lynn ten Berge zwommen ze sneller dan hun inschrijftijd op de 4x100m vrije slag.

Zwemmers en trainers, namens De Dinkel, van harte gefeliciteerd!.