Sport & Vrije tijd

Julian Groeneveld algeheel straatkampioen

OOTMARSUM - Julian Groeneveld van KV De Brink is zondag 7 april straatkampioen van de afdeling Twentsche Klootschiet Combinatie geworden. Het was een héle spannende wedstrijd. 

Op zondag 7 april waren de persoonlijke straatwedstrijden van de afdeling Twentsche Klootschiet Combinatie. Tevens diende deze wedstrijden als selectie voor het Nederlands Kampioenschap.

Spannend

In categorie 4 behaalde Julian Groeneveld de eerste plek door alle favorieten de baas te zijn in een héle spannende wedstrijd. De top 5 zat binnen de 16,50 meter, het verschil tussen de nummer één en de nummer twee was 55 centimeter en de nummer drie zat daar weer 1,10 meter achter!! Heel uitzonderlijk en spannender dan het verschil in de Formule 1.

Julian schoot de 900 meter op de Weerseleveldweg in negen schoten en 38 meter. Nummer twee was Bart Lucas met negen schoten en 37,45 meter en Ties Scholten van Oud Ootmarsum deed er negen schoten over en 36,35 meter.

Tweede plaats

In categorie 2 behaalde Wes Oonk een mooie tweede plek. Hij wist de 500 meter in acht schoten te klaren en was zelfs nog 65 meter en 15 centimeter over de streep. Een klasse prestatie. Wessel Kienhuis behaalde een vijfde plek, Fedde Oonk de achtste plek, Pieter Kienhuis een tiende plek en Savier van der Maas een veertiende plek.

Door deze resultaten is het bekend dat er elf jongens van KV de Brink geselecteerd zijn voor het NK. Een super prestatie.