Sport & Vrije tijd

KOSC zet grote stap voorwaarts in verduurzamen sportcomplex

OOTMARSUM - De Ootmarsumse voetbalvereniging KOSC heeft een reuzenstap gezet in de verduurzaming van het sportcomplex ‘n Tooslag. Met behulp van vele vrijwilligers van de voetbalvereniging en hoofdsponsor Home-NRG, werden afgelopen week een groot aantal zonnepanelen gelegd op het dak van de kantine en kleedkamers.

“KOSC wil maatschappelijk verantwoord bezig zijn”, vertelt KOSC-voorzitter Harold Rorink. “Enkele jaren geleden hebben we een onderzoek laten uitvoeren naar het energieverbruik op ons complex. Dat bleek erg hoog. Om hier wat aan te doen hebben we veel aanbevelingen uit dit onderzoek inmiddels uitgevoerd.” Zo liet de club de lampen vervangen door energiezuinige verlichting en wordt bij de aanschaf van nieuwe apparatuur gelet op het energieverbruik. 

Eigen stroom opwekken
“We hebben dus al het nodige gedaan aan energiebesparing, maar een sportcomplex verbruikt nu eenmaal veel energie. Door de aanleg van zonnepanelen kunnen we onze eigen stroom opwekken en hoeven we die niet meer af te nemen. En dat levert dan weer een drastische besparing op van de energiekosten. Wij zijn er trots op dat we dit samen met onze hoofdsponsor Home-NRG hebben gerealiseerd.” 

Mooi samenspel met Home-NRG
Hoofdsponsor Home-NRG is uiteraard blij met de keuze van KOSC om te verduurzamen in de vorm van zonnepanelen. “Mooi dat wij als hoofdsponsor kunnen bijdragen in dat waar wij dagelijks mee bezig zijn: het leveren van complete zon pv-installaties”, zegt eigenaar Robert ter Horst. “We hebben het gehele traject voor KOSC geregeld. Van subsidieaanvraag en het maken van een dakplan, tot het leveren en installeren van de gehele installatie”. Onderhoud en verzekering maken het pakket compleet. “Daarmee ontzorgen we de voetbalclub en kunnen zij zich bezig houden met voetbalzaken. Wij zorgen er ondertussen voor dat de zon wordt geoogst!”.

Foto’s: Caspar Kouijzer.