Sport & Vrije tijd

Lattropper Jesse Berkers drie keer kampioen tijdens Overijssels Kampioenschap springen

LATTROP-BREKLENKAMP - Het onderdeel springen van het Overijssels Kampioenschap werd deze maand verreden in IJsselmuiden. Hier leverde Lattropper Jesse Berkers een bijzonder knappe prestatie. De nog maar 13-jarige springruiter van LR de Grensruiters verscheen drie maal aan de start en wist alle keren het kampioenschap op te eisen. Een unieke prestatie! Uiteraard werd hij dit samen met  zijn beide pony’s en eenmaal met zijn paard, waarmee hij nog maar kort een combinatie vormt. Dankzij deze uitmuntende prestaties wist Jesse zich overtuigend met alle drie viervoeters te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap springen. Deze zal op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus a.s. worden verreden in Ermelo.

De jeugdige Jesse met zijn drie kampioenen: Happhira H, Dynamite H en Bella Donna H.

Overijssels Kampioenschap - Klasse L springen paarden

Zaterdag 10 juli stond het springen in de klasse L op het programma. In een deelnemersveld van veertig combinaties werd Jesse Berkers kampioen met zijn paard Happhira H (v. Corland). Hij reed in de barrage foutloos in een tijd van 31,14 seconden waarmee hij iedereen te snel af was. 

Overijssels Kampioenschap - Categorie DE, Klasse L en Z

Een week later op vrijdag 16 juli wist Berkers zich in de categorie DE, Klasse Z, tot kampioen te kronen met zijn pony Dynamite H (v. Valentino). De concurrentie was hevig, de nummers een tot en met drie gaven elkaar geen duimbreed toe. Het was Berkers die zijn hoofd koel wist te houden en in een tijd van 37,35 seconden solide naar de kampioenstitel reed.

Het laatste onderdeel waar Jesse aan de start verscheen was de categorie DE  klasse L, op zaterdag 17 juli met zijn pony Bella Donna H (v. Dexter Leam Pondi). In een deelnemersveld van 24 combinaties was Berkers, in de barrage, ruim twee seconden sneller dan nummer twee, Mauri Slagman.

Springruiter in de dop

Verscholen in het prachtige Twentse landschap in Lattrop ligt stal het Hofstee.  Op dit familiebedrijf komen opfok, fokkerij en sport samen. Het is de thuisbasis van Jesse Berkers. De veelzijdige jongeman gaat komend jaar naar het Canisius in Tubbergen waar hij aan zijn eerste jaar van zijn HAVO-opleiding begint. Uiteraard is hij in zijn vrije tijd veel tussen de paarden te vinden. Daarnaast doet hij aan kickboxen en mountainbiken. Van jongs af aan staat echter al vast dat hij het allerliefst springruiter wil worden, als het even kan op het eigen bedrijf.

Met de paplepel ingegoten

Het eigen bedrijf wordt gerund door de familie Berkers en de familie Schröder. Jesse woont er samen met zijn vader Pieter-Jan, moeder Ilse en zijn twee broers. Daarnaast zijn ook opa Bennie en tante Kim dagelijks werkzaam bij het Hofstee om samen alles in goede banen te leiden.  In totaal staan er zo’n  driehonderd paarden bij de stal, de familie heeft ook nog twee vaste medewerkers in dienst.

Ooit hadden opa en oma een boerenbedrijf met koeien en varkens.  Vanwege gezondheidsredenen gingen deze dieren weg en kwamen er steeds meer paarden bij. Op deze manier groeide stal het Hofstee uit tot de prachtige stal, zoals die nu is.

Derde prijs voor amazone Phileine Stroot

Met de prestaties van Berkers was het nog niet gedaan met het succes van LR de Grensruiters.

Eveneens op het Overijssels Kampioenschap mochten op zaterdag 17 juli de ruiters en amazones van Categorie DE, Klasse B aan de bak. In een deelnemersveld van maar liefst 52 combinaties wist Phileine Stroot met haar pony Minutka knap derde te worden. Hiermee staat ze eerste reserve voor het Nederlands Kampioenschap.