Sport & Vrije tijd

Louis Padberg is Jan Gat

WEERSELO - Louis Padberg is uitgeroepen tot Jan Gat door Les Miezerables. “Iemand die zoveel doet voor het dorp wordt vroeg of laat hoogheid en/of hij krijgt wel een Koninklijke onderscheiding,” legt Paul Wolbers namens Les Miezerables de keus voor Padberg uit. “Aangezien de Jan Gat-award niet naar een carnavalshoogheid of een al onderscheiding persoon kan gaan – dat zijn de criteria – hebben we besloten om Louis Padberg nu alvast Jan Gat te maken, nog voordat hij een van die belangrijke gebeurtenissen gaat meemaken. Hij voldoet nu nog aan de criteria dus nou is ie van ons!”

Padberg kreeg de award uitgereikt door burgemeester John Joosten van Dinkelland, die ook de bekendmaking deed. Dat gebeurde zondagmiddag tijdens het Zatlappenfestival van Les Miezerables. De award wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die veel betekent en doet voor de Weerselose gemeenschap. “Hij is het bewijs dat je ook op jonge leeftijd al veel voor de gemeenschap kunt betekenen”, prees de burgemeester.

Palmares

Padberg is met z’n 38 jaar een jonge Jan Gat en hij heeft al veel op zijn vrijwilligerspalmares staan. Zo was hij misdienaar en later acoliet in de kerk, richtte hij samen met Rob Vreeswijk de Jongerenvereniging Weerselo op, was hij bestuurslid bij Odi en betrokken bij de sponsorcommissie van Wevo ’70. Ook is hij lid van de dorpsfeestcommissie van het Oranjecomité Weerselo. Een echte Knollentrekker is hij ook: hij was Raad van Elf-lid, is bestuurslid en vicevoorzitter van de carnavalsvereniging. Vanaf nu hoort Padberg bij het illustere rijtje Weerselose Jan Gatten. Dat betekent dat hij volgend jaar ook een stem krijgt in wie de volgende Jan Gat wordt.

Dans je de hele nacht met mij?

Na de uitreiking van de Jan Gat-award ging het Zatlappenfestival nog een hele tijd door. Terwijl Padberg de vele felicitaties in ontvangst nam, trad Ronnie Ruysdael op, samen met het Rembrandtduo.

Filmpje online

Benieuwd naar het moment van de uitreiking? Beelden daarvan zijn te vinden op de Facebookpagina van het Zatlappenfestival.