Sport & Vrije tijd

Met Lotte en Niel vertrekken weer twee SDC’12 spelers naar selecties FC Twente

DENEKAMP - De SDC’12 jeugdspelers Lotte Masseling en Niel Aveskamp maken de overstap naar respectievelijk het FC Twente Dames-Beloftenteam en de FC Twente/Heracles Academie. Verheugend voor de beide jonge spelers, maar toch weer een kleine aderlating voor SDC’12. Weer twee talenten kwijt. ‘Weer’, inderdaad, want Lotte en Niel zijn niet de eerste SDC’12 jeugdspelers die zijn vertrokken naar de FC Twente/Heracles Academie. 

Foto: PBJ

Terecht dat vader Raymond Aveskamp daarop attendeert: “Leuk deze aandacht voor de overgang naar FC Twente in DV en op de SDC’12 website, maar ik kan me voorstellen dat ouders van spelers die al eerder zo’n overgang hebben meegemaakt denken, waarom nu wel deze aandacht en niet voor ons kind…?” Een kwestie van communiceren, zoals dat heet. Nu was er het verzoek van de kant van het SDC’12- bestuur en het is een best vermeldenswaard nieuwtje. Dus vandaar.

Lotte Masseling ook in voorselectie Oranje Onder 16

Voor Lotte Masseling (14 jaar) is de overstap met ingang van het nieuwe seizoen naar FC Twente geen onverwachte en ook geen nieuwe. Reeds op 9 jarige leeftijd werd deze dochter van ‘Studio Mas –Masseling’ aangetrokken voor een jeugdselectie van de Enschedese eredivisionist, maar een jaar later werd die opgeheven. Lotte ging vervolgens over naar de Football Equals Academie (FEA), de academie die zich na de stopzetting van de meisjesopleiding bij FC Twente inzette voor meer gelijkheid in het voetbal. Ze speelde en trainde daarbij driemaal per week op het complex van de UT samen met eveneens geselecteerde meiden en jongens in één elftal. Wel kon ze bij SDC’12 competitievoetbal blijven spelen en dat deed ze (als meisje dus) in CI. Een heel verhaal, maar duidelijk blijkt dat Lotte nadrukkelijk gezien wordt als een groot talent, hetgeen nu weer blijkt uit het feit dat FC Twente haar heeft aangetrokken voor het FC Twente Beloftenteam en dat de KNVB haar heeft voorgeselecteerd voor de Oranje M(eiden)O(nder) 16! Afgelopen maandag moest ze in dat verband naar het KNVB-sportcentrum in Zeist, waar momenteel ook de selectie van het ‘grote’ Oranje vertoeft. Lotte hoopt dat ze uiteindelijk wordt geselecteerd voor het definitieve Oranje O 16-team team. Natuurlijk valt er met haar in dit verband ook te praten over hoe ze nu haar havo-schoolopleiding nog volgt en verdere gevolgen van haar ‘voetbalkunsten’. Misschien na haar mogelijke selectie voor het Oranje O16 : “Ja, ik ben 14 en dus kan ik daarin nog enkele jaren in mee….” En misschien wordt ze straks speelster van het hoogste FC Twente vrouwenteam..?

Niel Aveskamp naar FC Twente Onder 12

Voor Niel Aveskamp is de overgang van SDC’12 naar de JO -12 selectie van de FC Twente/Heracles Academie wel een heel grote, want tot nu toe was hij speler van SDC’12 JO11-1. De zoon van Raymond en Kitty Aveskamp is ook nog maar 10 jaar en toch gaat zijn ‘leventje’ met die selectie wel allemaal een beetje veranderen. Zo moet hij bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen bijvoorbeeld na de schooluren op De Zevenster in Denekamp drie maal per week naar de trainingen van FCT/H Academie. Dat betekent ook voor pa Raymond een extra klus, want hij moet zijn zoon daarvoor evenzovele malen naar Enschede brengen. Is er geen speciaal vervoer meer door FC Twente, want dat verzorgde de club toch altijd? Raymond: “Nee, dat doen ze niet meer en zoals ik al heb aangegeven, gaan er toch uit Denekamp meer voetballertjes naar die trainingen in Enschede. Ik neem die nu ook mee in mijn busje. Tja, de financiële positie van de Enschedese eredivisionist maakt het laten rijden van een eigen clubbusje niet meer mogelijk!” ‘Krullebol’ Niel hoort deze toelichting door zijn vader na afloop van het gesprekje met hem en Lotte aan, maar in gedachten lijkt hij al helemaal verzonken in zijn nieuwe voetbaltoekomst. Het is ook snel gegaan en het is spannend: via de SDC’12 -Instroom en O11 naar die ‘grotere voetbalwereld’…… Tekst/foto: PBJ