Sport & Vrije tijd

Mountainbiketocht en solextocht tijdens Zomerfeest Rossum

ROSSUM - Dit jaar biedt het Zomerfeest Rossum een scala aan activiteiten voor jong en oud, waaronder de mountainbiketocht en de tocht met solexen en oude brommers op zondag 7 juli.

Mountainbiketocht door het Twentse landschap

Fietsliefhebbers kunnen deelnemen aan de mountainbiketocht door het buitengebied van Twente. De route voert langs schilderachtige wegen door Rossum, Volthe, Denekamp, Beuningen, De Lutte en Oldenzaal. Deelnemers hebben de keuze tussen een afstand van 30 of 55 kilometer. De routes worden uitgezet door een vaste groep fietsvrienden onder leiding van Marcel Veldhuis.

“Het wordt een uitdagend parcours met vlakke wegen, klimmetjes en single tracks”, aldus Veldhuis. “Natuurlijk gaan we vooral over onverharde wegen. We hopen alle fietsliefhebbers een leuke ochtend aan te bieden.”

Inschrijven kan ter plekke op het feestterrein van 09.00 tot 10.00 uur en de kosten bedragen € 5 per persoon. Dit is inclusief versnapering. Deze tocht is geschikt voor zowel ervaren mountainbikers als recreatieve fietsers. Na afloop is er gelegenheid om de fiets schoon te spuiten op het terrein en een drankje te nuttigen bij de feesttent.

Solexen en oude brommers: een nostalgische rit

Voor liefhebbers van klassieke voertuigen is er om 10.30 uur de inschrijving voor de tocht met solexen en oude brommers. De rit start om 11.00 uur en voert langs idyllische wegen en door charmante dorpjes. Deelname kost € 5, inclusief versnapering tijdens de tussenstops. Inschrijven kan eenvoudig ter plekke.

Over het Zomerfeest

Het Zomerfeest Rossum biedt naast deze tochten nog veel meer activiteiten. Er is een springkussenfestijn met vijftien springkussens, een zweefmolen en een gokautomaat. Op vrijdag kunnen kinderen gratis springen en op zaterdag en zondag voor € 5 per dag. Daarnaast zijn er nieuwe onderdelen zoals het Truck- & Machinistenspektakel Twente, een levensgrote sjoelbak en diverse activiteiten van KPJ Rossum.

Voor het complete programma bezoek www.oranjecomiterossum.nl

Uw reactie