Sport & Vrije tijd

Na vijf jaar loopt Avond4daagse Ootmarsum als een trein

OOTMARSUM - Het zijn van die evenementen, die groeien en groeien en dat geldt zeker voor de avondwandelvierdaagse in Ootmarsum. Vijf jaar geleden begon de stichting Klaverblad met dit hernieuwde initiatief, nadat de siepelstad jarenlang verstoken was van dit wandelplezier. Het evenement werd in de kinderschoenen gezet. Vijf jaar later is te zien dat pakweg 800 wandelaars op de laatste avond de wandelschoenen hebben aangetrokken. Dan loopt zo’n organisatie dan ook als een trein. 

Op de eerste avond vertrokken er al ruim 500 deelnemers en dat groeide door tot de bijna 800 op de laatste avond. Het is vooral de onderlinge gezelligheid en saamhorigheid, die dit evenement tot een succes maken. En daarnaast ook de puike organisatie. De routes waren prima uitgezet en zorgden voor veel wandelplezier. Naderhand was er volop muziek op het Kerkplein en kon iedereen in een ongedwongen sfeer nog napraten over het gelopen traject.
 
Op de laatste dag was het kapel Kapabel en de Harmonie Caecilia, die zorgden voor een geweldige muzikale omlijsting. De Welkoop stond er met rozen en langs de kant vele supporters, die hun helden binnenhaalden met gejuich en applaus. 
 
En dan waren er na afloop ook nog eens drie prijzen te verdelen vanwege het eerste lustrum. De derde prijs was voor Jansen uit De Dwarsstraat, de tweede prijs voor Felline Vrielink, maar het meest in de wolken was Maus Veneklaas, want zij won de ballonvaart. En daarmee werd de vijfde avondwandelvierdaagse afgesloten. Om met veel plezier en dankbaarheid op terug te kijken en weer vooruit te kijken naar de volgende editie in 2020.    
 
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt. 
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.