Sport & Vrije tijd

Van 17 t/m 25 februari

Natuurlijk heeft Museum Natura Docet weer interessant programma Voorjaarsvakantie

DENEKAMP - Donkere tijden, en dat met de voorjaarsvakantie voor de jeugd voor de deur! Geen winterplezier met sneeuw en ijs. Ja, voor de ‘wintersporters’ misschien nog een leuk weekje! Maar, Museum Natura Docet zou Museum Natura Docet niet zijn als het niet een leuk programma voor die vakantie-week zou regelen. Het is immers niet voor niets al enkele malen uitgeroepen tot het Kids-vriendelijkste museum van de provincie Overijssel! Een weeklang een zeer interessant activiteitenprogramma is opgesteld door de medewerkers van vaderlands oudste natuurmuseum. Leuk hè dat zo’n oudje uit begin vorige eeuw steeds in de schoolvakanties extra komt met een speciaal activiteitenprogramma voor de schooljeugd van nu! Van 17 tot en met 25 februari opent het museum dagelijks de deuren van 10.00 tot 17.00 uur.

Een vakantie vol avontuur en ontdekkingen

Een ‘boordevol’ programma, speciaal dus voor de komende februarivakantie gepland, aldus Marleen Hermsen van het museum: ‘Heb je altijd al eens oog in oog willen staan met een koningspython of een baardagaam? Dan is dit je kans! Loesje de Koningspython en Barry de Baardagaam kijken ernaar uit om je te ontmoeten tijdens onze ‘meet & greet’ momenten.’

Dit is één van de vele activiteiten. Om nog maar een paar aan te stippen: Kindercollege: Duik in de wereld van prehistorische dieren met het kindercollege over bijvoorbeeld de vraag: 'Moest de mosasaurus naar de tandarts?' Ontdek daarbij alles over het wisselen van tanden bij reptielen en dinosaurussen. Tanden die nog gevonden zijn en de antwoorden mede opleveren op die vraag

Kleur de natuur: Laat je inspireren door de natuur en schilder de mooiste kunstwerken op canvas of porselein.

Workshop vogelvoer:

Maak je eigen vrolijke voederhangers voor de vogels in je tuin.

Kinderyoga:

Yogajuf Evelien organiseert een workshop speciaal voor kinderen. Even uit de drukte en een moment om te ontspannen met allerlei mooie oefeningen.

Maar ook het vaste museumaanbod is en blijft leerzaam en zeer interessant

Marleen: ‘Naast deze speciale activiteiten kun je natuurlijk ook op ontdekkingstocht door de ‘wonderkamers’ vol met (opgezette) dieren, een zaal die schittert van de bijzondere stenen en fossielen uit de oertijd, en een lab waar je zelf op fossielenjacht kunt gaan. Voor de jonge avonturiers is er een nieuwe fotospeurtocht door het museum of kunnen ze zich uitleven in de museumtuin. Wil je bij zoveel bezienswaardigheden en bezigheden even pauzeren? Dat kan prachtig in het tuincafé van het museum met een drankje en zelfs een kleine lunch!’ En je hebt daarbij uitzicht op de museumtuin die nog bezig is met haar winterslaap, maar hier en daar is er al wat wakker aan het worden. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het volledige programma tijdens de voorjaarsvakantie? Kijk op de website www.naturadocet.nl en plan je bezoek.

PBJ (Foto Museum ND)

Uw reactie