Sport & Vrije tijd

Nieuwe zwemsterren bij De Dinkel Denekamp

DENEKAMP - Zaterdag hebben 22 kinderen van de basisgroep en instroomgroep bij Zwem- en Waterpoloclub De Dinkel Denekamp afgezwommen voor het diploma Swimstar. Diploma B en/of C hadden ze al binnen, en ze gingen vrolijk, speels en sportief verder!

Onder toeziend oog van de trainers Fayette Wagenvoort, Kevin Veldscholte, Lotte Heijdens, Maria Gram én -deze keer ook- de ouders lieten ze zien dat ze de onderdelen van ’STAR’ uitvoerden én beheersten.

Star staat voor de volgende onderdelen: S= Shoot; gooien vangen en scoren met een polobal, T= Trick; trucjes in het water, met verschillende materialen, onder een omgeslagen boot blijven en achterwaarts uit een boot vallen, A= Action; dobbelspel, springen/duiken over een elastiek, oefeningen met een flexibeam en reddingszwemmen en tenslotte R= Race; zwemslagen, snelheid, met zwemvliezen zwemmen en stroomlijnen. Twee kinderen zwommen voor het snorkeldiploma, want zij hadden hun Swimstardiploma al op zak.

Nu zijn ze alle 24 sportief en veilig voorbereid op een -hopelijk...- zonnige zomer(zwem)vakantie! Hartelijk gefeliciteerd allemaal!

Kinderen die het zwemdiploma B of C gehaald hebben, zijn van harte welkom bij de Dinkelbasisgroep op zaterdagmorgen van 10.45 tot 11.30 uur. Langskomen voor een proefles (gratis!) kan zonder aanmelding. Voor verdere info kijk op www.dedinkel.nl