Sport & Vrije tijd

Noabers ’Nosseltbuurt’ wederom on tour

DENEKAMP - Al jaren organiseert de actieve Nosseltbuurt vele activiteiten voor jong en oud. Van een jaarlijks buurtfeest, een kinderuurtje en de mannenmiddag. Daar kon voor een aantal jaren geleden een schnitzelrit aan het lijstje worden toegevoegd. De inschrijving voor deze mooie toertocht door Twente vond in mei al plaats, mede daardoor hadden de agrariërs tijd genoeg om de old- en youngtimers op te poetsen.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. De vele Pk’s stonden te ronken van ongeduld. Er werd begonnen bij Jan Gerwers voor een lekker kopje koffie. En wat hoort daarbij? Juist ja, Twentse krentenwegge.

Er werd al druk gespeculeerd door de deelnemers, waar de tocht van zo’n 35 km langs zou gaan. Er was deze keer dan ook besloten om een stukje Duitsland mee te pakken. En er waren zelfs agrariërs die op sommige plekken nog nooit waren geweest. Schitterende weeromstandigheden waren de kers op de taart voor deze middag.

Een pauzeplek op een afgelegen plekje nabij Nordhorn, een stukje kaas, worst en drinken doen al wonderen bij de tractorchauffeurs.

Bij een Duitse horecagelegenheid kon de inwendige mens worden gevuld. En zoals de naam het als zegt: Zoveel schnitzels eten als je maar kunt.

Op de terugweg werd er nog even een korte pauze ingelast bij Twente Fruit, waar iedereen kon genieten van een heerlijke smoothie. Ook deze noabers gaan op de gezonde tour.

Nadat de buiken goed waren gevuld, werd er koers gezet richting het thuisfront. Om vervolgens met de fiets bij één van de noabers af te pilzen.

Daar werd nogmaals de route doorgenomen onder het genot van een lekker koud pilsje.

Het bleef nog lang onrustig in het kleine stukje Twente waar de pittoreske  Nosseltbuurt ondervalt.

RJ.

Uw reactie