Sport & Vrije tijd

OLC’ers komen goed voor de dag in veel te warme marathon van Berlijn

OOTMARSUM -  Het waren zondag 26 september jl. hele moeilijke omstandigheden in Berlijn, en toch werden er nog goede tijden en zelfs persoonlijke records gelopen. Ze waren zonder uitzondering kapot na ruim 42 zware kilometers, maar toen de lopers en loopsters van de Ootmarsumse Lopers Club hun tijden zagen bij de finish net achter de Brandenburger Tor konden ze hun geluk niet op. Ivo Schreven, Rob Bodde, Daan Kuipers en Robin Veldboer liepen een PR. Maar ook de lopers die geen PR liepen waren dik tevreden. Zij konden goed leven met hun tijd. 

En dat gold zeker ook voor de zeven debutanten van de OLC in Berlijn. Voor het eerst een heuse marathon lopen en dan ook nog eens in Berlijn; dan is de tijd niet zo heel erg belangrijk. De finish halen, daar ging het om. En dat moment op deze warme zondagmiddag in Berlijn zal niemand meer vergeten. Euforie, adrenaline, vermoeidheid en voldoening; alles was er. En dan natuurlijk die felbegeerde medaille als bewijs en aandenken voor altijd. 

Te warm

In Berlijn werd deze dag een aloude marathon-wet weer eens bevestigd. Hoe mooi het parcours ook, hoe goed de voorbereiding is geweest en wat de verwachtingen ook waren;  de marathon zelf zorgt voor de waarheid. Daar kwamen de 14 lopers en loopsters achter die in OLC-verband meededen aan de marathon van Berlijn. De vorm van de dag was bepalend en de weersomstandigheden speelden  ook een cruciale rol. Het was prachtig en zonnig nazomerweer, maar voor een marathon veel te warm.

De internationale toppers kwam daar achter en de OLC’ers ook. Dat maakt deze prestaties alleen nog maar mooier. De herinneringen blijven voor de rest van het leven.

Blij en trots

Ivo Schreven liep met 3 uur, 13 minuten en 34 seconden een prachtig PR. Dat gold ook voor Rob Bodde met 3,22,52 en Daan Kuipers met 3,41,38. Voor Robin Veldboer was er ook een mooi PR met 3.08,09 maar hij had eigenlijk de lat wat hoger gelegd. Robin wilde binnen de 3 uur lopen. Aanvankelijk zag het er naar uit dat dit kon lukken maar halverwege werd langzaam duidelijk dat hij zijn doel niet kon halen. “Op kilometer 24 voelde ik dat ik het tempo niet kon volhouden”, blikt Robin terug. “Toen heb ik een wat rustiger tempo gepakt. Achteraf heel verstandig want het was echt zwaar vandaag. Opgeven was geen optie dus maar in dat tempo doorgelopen naar de finish. Ik ben gezien de omstandigheden erg blij en trots op mijn nieuwe PR. Ooit gaan we een nieuwe poging wagen om onder de 3 uur te lopen. Ik ga nu genieten.”

En dat geldt ook voor de anderen in het OLC-gezelschap. Genieten van een prachtige prestatie; dat is dik verdiend.

Tijden

De tijden van de overige lopers en loopsters:

Siegrid Droste (debuut) 4.11,50; Monique Busscher (debuut) 4.16,41; Hans Oude Rengerink 3.41,01; Frank Rekers (debuut) 3.51,51; André Oude Vrielink 3.44,07; Paul Zwetsloot 3.53,51; Ronny Busscher (debuut) 3.59,20 en Miriam van Wanrooij 4.21,25.