Sport & Vrije tijd

Ootmarsum steekt familie Buddingh’ hart onder riem voor Alpe d’Huzes

De gezichten spraken boekdelen zaterdag bij de Bert Buddingh’ Memorial. Zowel van Erna Buddingh’, haar kinderen en de rest van de familie, maar ook bij de vele deelnemers aan de Ootmarsumse Molenloop die dit jaar in het teken stond van Bert Buddingh’. Trots, vrolijk, blij, voldaan maar bij vlagen kwamen ook de emoties om de hoek kijken. Dat mocht want het ging per slot van rekening om een eerbetoon aan Bert Buddingh’ die vorig jaar juni overleed aan de gevolgen van kanker.

En daarom ook doen Erna Buddingh’ en haar familie donderdag 6 juni mee aan de Alpe d’Huzes in de Franse Alpen. Met het beklimmen van deze Alpenreus wordt al vele jaren geld ingezameld voor het Koningin Wilhelmina (kanker)Fonds. Dat was ook de inzet van de Bert Buddingh’ Memorial: een herinnering aan het voormalig OLC-lid en oud-huisarts maar ook een zo groot mogelijke opbrengst. Want dit geld neemt ErnaBuddingh’ mee als ze naar Frankrijk afreist.

Beeltenis

Bert Buddingh’ was zaterdag prominent aanwezig; niet alleen in de gedachten van de lopers maar zijn beeltenis prijkte ook op de startsticker waarmee iedereen rondliep. Erna Buddingh’ luidde de bel als startschot voor zowel de wandelaars als de hardlopers voor hun rondje van 5 of 10 kilometer door de omgeving van Ootmarsum. De deelname was verrassend groot en iedereen genoot daarvan op zijn of haar manier. De weersomstandigheden waren perfect voor een evenement als dit. En de organisatie van de Ootmarsumse Lopers Club (OLC) stond weer als een huis.

Apotheose

Het bekend maken van de opbrengst van de Bert Buddingh’ Memorial was de apotheose van een mooie middag bij en rond de molen van Oude Hengel. De kleinkinderen van Erna Buddingh’, Luuk, Joep en Guus lieten het totale bedrag beetje bij beetje zien en wat bleek: de totale opbrengst was 2000 euro. Dat zorgde voor een spontaan applaus. Erna en haar familie weten bovendien dat zij donderdag 6 augustus door heel Ootmarsum moreel worden ondersteund als zij op de Alpe d’Huez hun zware missie volbrengen. En daarvoor bedankte zij iedereen al bij voorbaat. ,,Dit doet ons meer dan ik kan zeggen”, waren haar welgemeende dankwoorden. En voor de OLC geldt dat de Bert Buddingh’ Memorial een evenement is om nooit te vergeten.