Sport & Vrije tijd

Open Eettafel Rossum bestaat 15 jaar

ROSSUM - De open eettafel van Rossum bestaat 15 jaar. „Wat een open eettafel is? Bij de open eettafel is iedereen welkom. Het zijn vooral de ouderen die hier komen. Mensen die alleen wonen. Open eettafel is van een stichting welzijn ouderen opgericht. In Weerselo zijn ze ermee begonnen en zij hebben aangegeven of dat ook niet iets voor Rossum was. Bijvoorbeeld mensen die alleenstaand zijn hebben zo de gezelligheid om met meerdere aan tafel te eten. De open eettafel is een keer in de maand, elke vierde woensdag van de maand van 12.00 tot 13.30 uur in de CoCeR. Het woord open eettafel betekent: iedereen is welkom. Mensen worden gehaald als ze geen vervoer hebben door bijvoorbeeld Automaatje of door familieleden”, aldus de vrijwilligers van de open eettafel.

Er eten 20 of meer personen mee bij de open eettafel. Nooit minder.

De mensen komen uit Rossum, Volthe, Lemselo en omgeving. Er is altijd iemand aanwezig van het pastorale team. Een van de pastores komt dan ook mee eten. Vorige week woensdag was dat Pastor van de Swam uit Rossum. Als zij niet kunnen dan komt er iemand van de locatieraad. Gezelligheid staat voorop, bij gezelligheid geen plaats voor eenzaamheid. Als mensen die willen deelnemen komen, dan sluiten ze gewoon aan. Het is een uitje om te eten. Ze beginnen ‘s morgens rond half 11 bij elkaar komen. Dan tafel dekken en voorbereiden.

Open eettafel vrijwillier Getrud fietst er nog voor naar huis om de servetjes op te halen. Want de tafel moet heel mooi gedekt zijn. Ze is altijd van de ’puntjes op de I’. Met Koningsdag zijn er bijvoorbeeld oranje servetten en met kerst kerstservetten. Voor de kerstservetten gaat Gertrud nog speciaal naar Nordhorn.